Christelijke Muziek & Concertagenda

William Byrd in Zeerijp Zeerijp, Groningen


Naam:
William Byrd in Zeerijp
Datum:
12 mei 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

EERSTE ORGELCONCERT ZOMERSEIZOEN JACOBUSKERK ZEERIJP

In het kader van de jaarlijkse Open Orgeldag in de provincie Groningen op zaterdag 11 mei vindt in dit weekend tevens een concert plaats in Zeerijp. Dit concert is op zondag 12 mei om 16.00 uur in de Jacobuskerk aldaar. Van mei tot oktober zullen in drie van de vier middeleeuwse kerken van de kerkelijke gemeente Maarland, te weten Zeerijp, ’t Zandt en Eenum (eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken) de jaarlijkse orgel- en koorconcerten worden georganiseerd, de zomerserie ‘Maarlander kerkconcerten’. Deze kerken behoren tot de fraaiste middeleeuwse kerken van de provincie Groningen en er staan bovendien nog eens heel bijzondere oude orgels in; bovendien is de akoestiek in deze drie kerken uitmuntend geschikt voor de aard van deze concerten.
Op 12 mei opent Reitze Smits uit Utrecht de serie. Smits geldt als een van de beste Nederlandse organisten op het gebied van oude orgelmuziek. Hij heeft internationaal vele prijzen gekregen, is orgeldocent aan de conservatoria te Utrecht en Leuven (België) en heeft een aantal fraaie CD’s uitgebracht. Smits speelt in Zeerijp een bijzonder programma helaas in onze streken veel te weinig gehoorde Engelse orgelmuziek uit het eind van de 16de eeuw, namelijk een bloemlezing uit “My Lady Nevells Booke’ van 1591. Sinds het begin van de orgelconcerten in Zeerijp in 1980 zijn deze klavier- en orgelwerken nog niet eerder zo voor het voetlicht gebracht. Diverse primeurs dus.
Het complete programma en de uitgebreide CV van Reitze Smits staat op www.jacobuskerkzeerijp.nl. Na het concert is er gelegenheid tot napraten in het koor van de kerk onder het genot van gratis koffie. De entrée is € 9.00.


Stichting Kerkconcerten Jacobuskerk Zeerijp
Willem Jan van Neck, secretaris

Adres:
Borgweg 10 Zeerijp
Postcode:
9914 ZZ
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Koninklijke orgelmuziek

Uitvoerenden:
Reitze Smits, Utrecht. Eén van de beste Nederlandse organisten op het gebied van oudere orgelmuziek.

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Reitze Smits.
Telefoon:
0596-572486


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-04-30 18:04:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar