Christelijke Muziek & Concertagenda

Music and Art Days Utrecht, Utrecht


Naam:
Music and Art Days
Datum:
10 mei 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

In de sfeervolle entourage van Vredenburg Leeuwenbergh biedt Utrecht String Quartet u twee dagen lang een gevarieerd festivalprogramma aan. De Vrede van Utrecht, dit jaar 300 jaar geleden gesloten, is het vertrekpunt voor de eerste festivalavond. USQ stelde een programma boordevol oorlog, strijdlust, angst, rouw en vrede voor u samen. U hoort ondermeer de kosmische vrede van Bachs contrapunt, de doodstrijd van Schubert en van de Amerikaan Crumb hoort u Black Angels, geschreven tijdens de Vietnam Oorlog.

Karel Martin Ludvik, die acteur Porgy Franssen vervangt, geeft stem aan ons geweten in Schönbergs bloedstollende anti-oorlogstirade Ode to Napoleon, waaraan ook pianist Ralph van Raat medewerking verleent.

Op de tweede festivaldag ontmoet USQ Mikhail Zemtsov. Na de wereldpremière van Interlude van Bart de Vrees en het kwartet Voces Intimae van Sibelius bundelt USQ krachten met deze veelonderscheiden Russische altviolist voor de uitvoering van Beethovens Strijkkwintet.

Adres:
Servaasbolwerk 1A
Postcode:
3512 NK
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.vredenburg.nl/agenda/festivals/767/USQ_Music_Art_Days_2013
Meer concerten:
Alle concerten van Utrecht String Quartet.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-04-29 16:08:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar