Christelijke Muziek & Concertagenda

Vocaal Festival Amusing Hengelo Hengelo, Overijssel


Naam:
Vocaal Festival Amusing Hengelo
Datum:
8 juni 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
11.00u - 17.00u
http://www.youtube.com/watch?v=TG3Vpmx6MNQ
Omschrijving:

Zaterdag 8 juni achtste editie van het Vocaal Festival Amusing Hengelo:
Hengelo is zaterdag 8 juni weer de Vocale Hoofdstad van Nederland. De achtste editie op zaterdag 8 juni 2013 beloofd nu al weer een vocale knaller van formaat te worden. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een drie-in-een festival. Het “originele” festival met 100 deelnemende zanggroepen op 20 binnen- en buitenpodia in het gehele centrum. Het NFVE (Nederlands Festival voor Vocale Ensembles) door de organisatie van Amusing Hengelo overgenomen uit Almelo sinds vorig jaar. Het NFVE heeft als basis de Waterstaatskerk, alwaar op hoog nivo acapella voor een deskundige jury om de hoogste plaatsen voor die dag wordt gestreden. De Hengelose Basisscholen Korencompetitie. De organisatie biedt de basisscholen een podium met live band, alwaar de kinderen vaak voor het eerst van hun leven optreden. Ook zij “strijden” om de eer van hun school hoog te houden voor een deskundige jury.
Uit het gehele land komen zanggroepen aangereisd, onder andere van Texel, uit Zaltbommel, Zaandam, Den Haag, Wassenaar, Rotterdam, Amsterdam en Boxtel om er een paar te noemen. Uit Wassenaar komt een schoolkoor van Amerikaanse kinderen waarvan de ouders in Nederland werken.
Het begint allemaal om 11.00 uur voor het publiek op alle binnen en buitenpodia. Daarna gaat het non-stop door tot 17.00 uur.
De Sing-Along, het gezellige samenzijn na 17.00 uur op het Schouwburgplein wordt ook een echte Sing-along. De Amuzing meezingband speelt er muziek, de teksten kunnen door de toeschouwers meegezongen worden, deze worden ter plaatse verspreid en zal over enige tijd vanaf de website gedownload kunnen worden.
Al met al komen er dit jaar uit Nederland en Duitsland op 8 juni weer zo’n 4000 zangers op bezoek in Hengelo, de kinderen van de Basisscholen en hun aanhang niet meegerekend.
Kom ook naar dit gratis toegankelijke vocale feest!

Adres:
centrum Hengelo
Postcode:
7551DK
Plaats:
Hengelo (Boek overnachting in Hengelo)
Dagje uit in Hengelo | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Samenzang
Soort:
Festival (meer festivals)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
alle diverse korensoorten

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Buitenlucht en Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Gedeeltelijk

Internetadres:
http://www.amusing-hengelo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Festival Amusing Hengelo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-04-22 22:00:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar