Christelijke Muziek & Concertagenda

Purcell Gala 2, William & Mary, BarokOpera Amsterdam Nijmegen, Gelderland


Naam:
Purcell Gala 2, William & Mary, BarokOpera Amsterdam
Datum:
14 juni 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u
Omschrijving:

Aan het einde van de zeventiende eeuw was Europa het toneel van een heſtige politiek en religieus getinte strijd om de macht. Tussen de protestantse Willem Drie, stadhouder der Nederlanden en bovendien met zijn vrouw Mary Stuart staatshoofd van Engeland en de katholieke Lodewijk de Veertiende, koning van Frankrijk. In deze roerige tijden componeerde de Engelse hofcomponist Henry Purcell enkele van zijn mooiste werken, waaronder de bekende "Funeral Sentences" en zijn semi-opera's "King Arthur" en the "Fairy Queen". Werken, die vaak actief commentaar op de actuele ontwikkelingen geven.

De BarokOpera neemt de toeschouwer mee over het Kanaal en terug om de belangrijkste politieke en historische ontwikkelingen mee te maken. Centraal staat het latere werk van Henry Purcell, waarin de componist zich als altijd van zijn komische kant laat zien, maar waarbij de ernst zeker niet vergeten wordt. Barokopera Amsterdam ziet deze werken niet als museumstukken, maar als levendige inkijkjes in de wereld van toen.

Met medewerking van Wendy Roobol, sopraan, Gunther Vandeven, countertenor, Mattijs Hoogendijk, tenor. Pieter Hendriks, bariton en instrumentaal ensemble BarokOpera. De organist Dirk Luijmes voegt daar nog enkele Engelse orgelwerken aan toe.

Adres:
Stevenskerk, St. Stevenskerkhof 62
Postcode:
6511 VZ
Plaats:
Nijmegen (Boek overnachting in Nijmegen)
Dagje uit in Nijmegen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.nijmeegseorgelkring.org
Meer concerten:
Alle concerten van BarokOpera Amsterdam.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-04-18 20:56:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar