Christelijke Muziek & Concertagenda

Zang en luit in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Zang en luit in Westerkerkmuziek
Datum:
20 april 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 20 april zal in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal een concert gegeven worden door het Huygens Duo bestaande uit mezzosopraan Leonore van Sloten en de luitist en oud-Veenendaler, Arjen Verhage met medewerking van de organist Ad Verhage. Centraal in het programma staat gezongen poëzie, liederen op teksten van grote vaderlandse dichters zoals P.C. Hooft, Joost van den Vondel en Constantijn Huygens. Het Huygens Duo vertolkt op sprankelende wijze de intieme sfeer van het 17eeeuwse luitlied en combineert dit met een boeiende verhalende presentatie. In hun concerten nemen mezzosopraan Leonore van Sloten en luitist Arjen Verhage hun publiek mee terug in de tijd, naar de eeuw van Rembrandt.
Arjen en Leonore leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun liefde voor het luitlied en de vocale kamermuziek uit de 17e eeuw leidde al snel tot een hechte samenwerking. In de loop van de tijd ontstonden diverse programma’s. In hun unieke ‘kunstconcert’ Het luitlied op Stand maakt men kennis met de muziek en - daarbinnen - het Nederlandse 17e eeuwse luitlied in de beeldende kunst van die tijd. In het programma Minnezuchtjes en Klagende Maeghden wordt de luisteraar aan de hand van prachtige liefdesliederen en liefdesgedichten meegenomen door een waar ‘seizoen der liefde’. Het programma van 20 april - Dichter des Vaderlands - richt zich vooral op gezongen poëzie van grote vaderlandse dichters. Afwisselend met de gezongen programmaonderdelen speelt Ad Verhage liedvariaties van Nederlands grootste componist, Jan Pieterszoon Sweelinck, tijdgenoot van de Vaderlandse dichters. Daarnaast wordt een boeiende reeks variaties gespeeld op het Valerius-lied ‘Merck toch hoe sterck’ van Cor Kee.
Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is gratis en aan de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Dichter des Vaderlands - gezongen poëzie in Westerkerkmuziek

Uitvoerenden:
Leonore studeerde zang bij Udo Reinemann en werd na het voltooien van haar studie gecoacht door Marion van den Akker. Ook volgde ze diverse masterclasses o.a. bij Jard van Nes, Francoise Pollet, Maarten Koningsberger en Rudolf Jansen. Naast haar muzikale opleiding studeerde Leonore kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie de Nederlandse 17e eeuw. Als kunsthistorica is Leonore in deeltijd werkzaam als assistent-conservator bij Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Als zangeres vormt zij tevens een vast duo met pianiste Mignon Gotsch, onder de naam Duo Thaleia. Ook is zij actief op het gebied van opera en oratorium.
Arjen studeerde in Amsterdam bij Fred Jacobs en in Basel (Zwitserland) bij Hopkinson Smith. Begin 2012 rondde hij zijn Masterstudie met goed gevolg af. Hij werkt als luitist op het internationale podium en is regelmatig te horen in samenwerking met vooraanstaande musici en gerenommeerde ensembles. Arjen heeft meegewerkt aan diverse opera’s en is ook actief op het gebied van de hedendaagse muziek.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-04-13 21:44:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar