Christelijke Muziek & Concertagenda

Kamerkoor Ad Novum Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Kamerkoor Ad Novum
Datum:
21 april 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

Kamerkoor Ad Novum verzorgt op 21 april een lenteconcert in de Bonifatiuskerk
Op zondagmiddag 21 april is er weer een bijzonder concert in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’. Om 15.00 uur verzorgt het Kamerkoor Ad Novum uit Voorburg een concert met geestelijke koormuziek uit Rusland en wereldlijke liederen van vooral Engelse componisten op het thema ‘Lente’. Op het programma staan werken van Dmytro Bortnianski, Dobri Hristov, Peter Iljitsj Tsjaikovski, Sergei Rachmaninov, Igor Stravinsky, Anton Bruckner, Henry Purcell, Edward Elgar, Ralph Vaughan Williams, Paul Hindemith en Benjamin Britten. Het concert wordt afgesloten met een bewerking van het volkslied ‘Daar was laatst een meisje loos’ van de Nederlandse componist Jetse Bremer.

Het in Voorburg gevestigde kamerkoor Ad Novum werd in de zomer van 1986 opgericht en stond 23 jaar lang onder leiding van Ad de Groot. In september 2009 is het koor verder gegaan met dirigent en pianist/organist Patrick Hopper. In januari 2012 heeft Peter van der Leeuw het dirigeerstokje overgenomen. Het koor bestaat uit ruim dertig leden. Het repertoire omvat werken uit alle muzikale perioden; het betreft overwegend a-capella-werken, zowel geestelijke als wereldlijke. Ad Novum verzorgt traditiegetrouw een kerstconcert en een of meer gelegenheidsoptredens in de regio Haaglanden. Begin juli 2011 maakte Ad Novum ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan een vierdaagse reis naar de Engelse stad Canterbury en omgeving, waarvan het hoogtepunt een optreden was in de beroemde kathedraal.

Dirigent Peter van der Leeuw (1981) is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservato¬rium in Den Haag met als hoofdvak klassieke zang. Tijdens zijn zangstudie volgde hij tevens directie- en ensemble-leidinglessen bij o.a. Theo Goedhart. Peter van der Leeuw is sinds januari 2012 dirigent van Ad Novum. Daarnaast is hij dirigent van het Haagse project-kamerkoor Chavanon waarmee hij tournees maakte naar Parijs, de Auvergne en Zwitserland.

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Adres:
Bonifatiuskerk, Van Vredenburchweg 69
Postcode:
2282SE
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.muziekindebonifatius.nl
Email adres:
concert.bonifatius apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Ad Novum.
Telefoon:
06 20961925


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-04-03 21:17:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar