Christelijke Muziek & Concertagenda

Hear my prayer Leeuwarden, Friesland


Naam:
Hear my prayer
Datum:
23 augustus 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 21.45u
Omschrijving:

In het ambitieuze koor Cantatrix zingen amateurs met professionele ambities. Welluidende en goed geschoolde stemmen, een dirigent die de groep tot een eenheid weet te smeden, een voortdurend streven naar het hoogst haalbare, belangrijke factoren in het groeiende succes van een ensemble dat inmiddels in binnen- en buitenland hoog wordt gewaardeerd

In deze nieuwe cd van het koor is naast klassiekers van Purcell en Sibelius vooral werk te horen van componisten van vandaag. Maar de opgenomen muziek van gisteren, van eergisteren en van nu wordt wel gebracht onder één verbindend thema: het gebed bij de hoogtepunten van het leven. Cantatrix opent met Hear my prayer in de versie van de oude Henry Purcell, die Psalm 102 in drie minuten in een onverbiddelijk crescendo leidt naar een monumentale dissonant, om te eindigen in een berustend majeur akkoord. Dat neemt de jonge Sven-David Sandström over als startpunt van zijn compositie onder dezelfde titel, waarin hij op dit klassieke stuk voortborduurt en de dissonanten nog wat verder voert.

Tussen Hear my prayer en het Nunc dimittis van de Pool Pawel Lukaszewski, tussen het wanhopige verzoek om te luisteren naar het leed van de wereld en een finale smeekbede om te worden verlost van het aardse en te mogen gaan in vrede, is een gevarieerd programma te horen. Een programma dat smeekt, prijst, aanroept, bewondert, erbarmen vraagt, gloria in den hoge roept, en dat bij uitzondering, in een verrassend stuk van de hedendaagse Noorse componist Knut Nystedt, ook één sterveling eert. Maar dat is dan wel Johann Sebastian Bach, de oude meester van de geestelijke muziek, wiens koraal Komm, süsser Tod hij als uitgangspunt gebruikt voor een verrassend vocaal hoogstandje dat harmonisch alle kanten op waaiert.

Adres:
Wirdumerdijk 18
Postcode:
8911 CD
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Presentatie
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Cantatrix en het strijkersensemble van het NNO

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.cantatrix.nl
Email adres:
info apenstaartje cantatrix.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantatrix.
Telefoon:
06-51213471


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-20 14:36:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.