Christelijke Muziek & Concertagenda

Fagot en orgel Veenendaal, Utrecht


Naam:
Fagot en orgel
Datum:
23 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Westerkerkmuziek: Fagot in de schijnwerpers
In het concert dat voor 23 maart in de Westerkerk op het programma staat, treden twee organisten van de beroemde Bovenkerk in Kampen op, namelijk Ab Weegenaar en Sander van den Houten. Beide organisten hebben al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zij spelen zowel solowerken op het orgel als werken voor orgel vierhandig; twee organisten tegelijkertijd achter de klavieren dus. Ab Weegenaar heeft naast zijn organistenbestaan ook een achtergrond als professioneel fagottist. Tot een aantal jaren geleden was hij eerste fagottist in het Gelders Orkest. Er zal een aantal werken voor fagot en orgel gespeeld worden, waaronder bewerkingen van koralen van J.S. Bach zoals diens ontroerende ‘Es ist vollbracht’ uit de Johannes Passie. Op het programma staan verder werken van Telemann, Rinck, Mozart en Tschaikovsky (enkele delen uit de Notenkrakerssuite). Het concert begint om 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2. De toegang is gratis, maar na afloop is er wel een collecte. Meer informatie op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Fagot in de schijnwerpers

Uitvoerenden:
Ab Weegenaar (1953) studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In 1974 sloot hij deze studie af met een onderscheiding voor solospel. Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij ook orgel en hij rondde deze studie af in 1980 als leerling van Wim van Beek. Bij Kees van Eersel volgde hij lessen in het kerkelijk orgelspel en hij verkreeg te Utrecht zijn eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus. Als koorleider studeerde hij af aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Voor zijn orgelspel oriënteerde hij zich bij Stef Tuinstra, Charles de Wolff en Theo Jellema.

Sander van den Houten (1987) is hoofdorganist van de Burgwalkerk en de Broederkerk te Kampen en één van de tweede organisten in de Bovenkerk aldaar. Op zijn achtste jaar begon hij met zijn piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis/Sommelsdijk op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant (3e prijs), het ensembleconcours in Oude Tonge (2e prijs) en het Buxtehudeconcours te Zierikzee (1e prijs). Hij studeerde orgel (bachelor) bij Bas de Vroome en Aart Bergwerff (improvisatie) aan het Rotterdams conservatorium. Hij vervolgde zijn studie orgel (master) aan het conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Commissie Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-16 12:15:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar