Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert Oost-Nederlands Kamerkoor met Johannespassie van Wolfgang Sauseng Doetinchem, Gelderland


Naam:
Passieconcert Oost-Nederlands Kamerkoor met Johannespassie van Wolfgang Sauseng
Datum:
24 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 18.00u
https://www.youtube.com/watch?v=-dItnvYFmAk&noredirect=1
Omschrijving:

Op de zondag voor Pasen komt het Oost-Nederlands Kamerkoor met een heel bijzonder concert. Van Johan Sebastian Bach zingt het koor het motet Jesu, meine Freude. Na de pauze staat de Passio Iesu secundum Ioannem van de Oostenrijkse componist Wolfgang Sauseng op het programma.

Deze indrukwekkende 70 minuten durende Johannespassie wordt voor het eerst in Nederland uitgevoerd. In de passie zijn er drie vocale spelers: een speciaal samengesteld ensemble, een zgn. Favoritchor, de evangelist, vertolkt door de bekende Duitse tenor Andreas Post, en het Oost-Nederlands Kamerkoor zelf natuurlijk. De drie spelers wisselen elkaar af en vaak worden verschillende verhaallijnen door elkaar heen verteld. Zo klinken Jezus’ ondervraging door Pilatus in het Duits en de driemaal herhaalde vraag aan Petrus of hij niet bij Jezus hoort in het Grieks tegelijkertijd. De tekstinhoud wordt zeer expressief in de muziek ten gehore gebracht. Door het gebruik van zogenaamde octotonische toonladders krijgt de muziek hier en daar een exotische kleur. Op hoogtepunten heeft de muziek een zeer grillig en dramatisch karakter, maar op verstilde momenten weet de passie de luisteraar te ontroeren. Na het moment dat Pilatus Jezus heeft overgeleverd om te worden gekruisigd, zingt het kamerkoor een motet a-capella, op een tekst van Ingeborg Bachmann. De passie wordt ingeleid en besloten met Griekstalige hymnen uit de Orthodoxe liturgie van de Stille Zaterdag.

De passie wordt begeleid door een ensemble van piano, klarinet, hoorn, trombone, viool, cello, contrabas en percussieinstrumenten.
De componist komt voor deze uitvoering naar Nederland en zal voorafgaand aan het concert om 15.00 uur zijn in 2002 gecomponeerde werk toelichten.

Adres:
Catharinakerk, Simonsplein 25
Postcode:
7001BM
Plaats:
Doetinchem (Boek overnachting in Doetinchem)
Dagje uit in Doetinchem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Passieconcert

Uitvoerenden:
Oost-Nederlands Kamerkoor o.l.v. Rob Vermeulen.
Favoritchor bestaande uit sopraan Revy Siswanto (Indonesië), mezzo Andrea Tjäder (Zweden), alt Saskia Regtering (Nederland), tenor David Gomes (alias André Cruz, Portugal) en bas Philip Bharkudarov (Amerikaanse Rus).
Ensemble Passio bestaande uit klarinet, hoorn, trombone, viool, cello, contrabas, piano en percussieinstrumenten. Het geheel staat onder leiding van Rob Vermeulen

Entreeprijs volwassenen:
€ 30,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.oostnederlandskamerkoor.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje oostnederlandskamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Oost-Nederlands Kamerkoor.
Telefoon:
06-12411572

Kaarten:
www.oostnederlandskamerkoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-10 20:44:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar