Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Fluit-Harp Duo Puur Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Concert Fluit-Harp Duo Puur
Datum:
17 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
www.duopuur.nl
Omschrijving:

Het fluit-harp Duo Puur treedt op 17 maart op in de Bonifatiuskerk
Op zondagmiddag 17 maart is er weer een bijzonder concert in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ te horen. Om 15.00 uur brengt Duo Puur met harpiste Annegreet Rouw en fluitiste Petra van den Dolder de Sonate van J.B. Krumpholtz, CVA voor fluit solo van Tom Schipper, Narthex van Bernhard Andrès, Trois images van Marcel Tournier en Cafe 1930 van Astor Piazzolla.
Het fluit-harp Duo Puur bestaat sinds 2006 en geeft concerten in zowel Nederland als Duitsland. Harpiste Annegreet Rouw en Petra van den Dolder begonnen hun duo onder begeleiding van harpist Alex Bonnet. Daarna volgden zij masterclasses bij docenten uit binnen- en buitenland. Op dit moment krijgen zij van o.a. tubaist en dirigent Joost Smeets coaching op het gebied van samenspel en interpretatie van hedendaagse werken.

Het duo beschikt over een breed repertoire dat varieert van Klezmer en Scandinavische volksmuziek tot barok en de meer eigentijdse werken die geschreven zijn voor fluit en harp.

Over de muziek
De componist Tom Schipper is nog maar 18 jaar oud en studeert compositie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij componeert zowel klassieke muziek als filmmuziek voor diverse ensembles. Hij heeft vier keer meegedaan met de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble ‘Op weg naar het nieuwjaarsconcert’.
Wie kent niet de hartstochtelijke muziek van Astor Piazzolla (1921 – 1992). Hij was een Argentijnse tanguero (tangomuzikant), bandoneonist en componist. Hij introduceerde de Tango nuevo (nieuwe tango) met als hoofdkenmerken: in de basis terug te voeren op de klassieke tango, langere werken dan de binnen de klassieke tango gebruikelijke 3 minuten (ook meerdere delen), meer complexiteit en afwijkende vorm in compositie, arrangement, orkestratie, sterk wisselende tempi binnen één stuk muziek en daarmee is de meer luistermuziek dan dansmuziek geworden.
De Tsjech Jean Baptiste Krumpholtz (1742 – 1790) was een harpist en componist. Over hem wordt gezegd dat hij de grootste harpist was in de klassieke periode en de componist van de belangrijkste werken die voor harp zijn geschreven in die tijd.
Bernard Andrès, geboren in 1941 in Frankrijk, speelde o.a. als solist bij het Orchestre Philarmonique de Radio-France. Zijn hart ligt meer bij het componeren. Zijn doel is om traditionele muziek te combineren met hedendaagse muziek.
Marcel Tournier (1879 – 1951) was een Franse harpist, componist en pedagoog en componeerde solorepertoire voor de harp waarin de technische en harmonische mogelijkheden van de harp werden uitgebreid. Hij gaf van 1912 tot 1948 les en heeft daarmee twee generaties harpisten uit o.a. Frankrijk, Amerika en Japan opgeleid.

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Adres:
Bonifatiuskerk
Postcode:
2282SE
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.muziekindebonifatius.nl
Email adres:
concert.bonifatius apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Duo Puur.
Telefoon:
06 20961925


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-10 17:58:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar