Christelijke Muziek & Concertagenda

Lamentation & Spes Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Lamentation & Spes
Datum:
16 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u
Omschrijving:

Muziek voor Goede week

Het Haags Vocaal ensemble Cappella Stella Maris streeft ernaar met gedegen kennis van zaken liturgische meesterwerken van componisten uit de 14de tot de 17de eeuw uit te voeren. Het ensemble bestaat uit geschoolde amateurs en semi-professionele zangers. Een concert vindt plaats op zaterdag 16 maartin Leiden en zondag 17 maart in Den Haag en omvat werken van Givoanni Pierluigi da Palestrina, Tomas Luis de Victoria en Orlandus Lassus.
Cappella Stella Maris staat onder muzikale leiding van zangeres en kerkmusicus Mikae Natsuyama, die tevens gespecialiseerd is in oude muziek.

Concertbezoekers krijgen een uitgelezen kans om kennis te maken met de specifieke uitvoeringspraktijk van deze oude liturgische muziek, die bijzondere eisen stelt aan zowel de uitvoerder als toehoorder. Veel muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance werd voor kerkelijke, liturgische doeleinden geschreven. Stichting Cappella Stella Maris heeft als doelstelling deze liturgische meesterwerken en parels uit te voeren, die soms in stoffige archieven dreigen verloren te gaan. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op onze website: www.cappellastellamaris.nl

Adres:
Sint Petruskerk - Lammenschansweg 40a
Postcode:
2313 DM
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.cappellastellamaris.nl
Email adres:
cappellastellamaris apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Stella Maris.
Telefoon:
06-12534707


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-10 00:58:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar