Christelijke Muziek & Concertagenda

Don Washington (USA) en Kia Light Singers (Angola-Congo) Ermelo, Gelderland


Naam:
Don Washington (USA) en Kia Light Singers (Angola-Congo)
Datum:
17 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13:30u - 14:30u
Omschrijving:

Dubbel Gospel Concert In Ermelo

Op zondag 17 maart aanstaande vindt een dubbel gospelconcert plaats in hotel Royal Tulip Heerlickheijd van Ermelo. Het betreft een optreden van de uit New York afkomstige pianist, zanger en organist Don Washington en de gospelgroep Kia Light Singers uit Angola en Congo.

Don Washington begon zijn muzikale carrière met het spelen van gospels in de kerk waar zijn vader dominee was. Don's vader, wijlen William M. Washington, leidde zijn kinderen op tot zijn eigen praise groep van de Royal Church of God in Christ, in Kent, New York. Don staat wereldwijd bekend om zijn sfeervolle piano- en orgelspel en zijn bijzonder warme stemgeluid. Naast uitvoerend musicus is Washington zang- en muziekdocent in Colton, New York.

De uit Angolo en Congo afkomstige Gospelgroep Kia Light Singers zal eveneneens optreden. Deze vijfmans formatie zingt a-capella, tevens begeleid door subtiel gitaarspel. Hun motivatie is om door middel van hun optreden een getuige van Jezus Christus te zijn. De groepsleden halen hun muzikale inspiratie uit de Amerikaanse negrospirituals. Maar in hun muziek zijn Afrikaanse -met name Angolese- invloeden onmiskenbaar. Een optreden van Kia Singers is inspirerend vanwege hun natuurlijke enthousiasme. Met de naam Kia, het Angolese woord voor 'licht', willen de leden van deze Angolese gospelgroep aangeven dat ze een licht willen zijn dat afstraalt van het grote Licht. De arrangementen van hun liederen schrijven ze zelf. Ook maken enkele zelf geschreven nummers deel uit van het repertoire van Kia Light Singers. De groep wordt gevormd door Fernando Henrique, Miguel de Sousa uit Angola, Moise uit RD Congo en Jean Paul Dibantsa en Lionel Damba uit Republieke Congo.

Het concert vindt plaats op zondag 17 maart tussen 13:30 en 14:30 uur in hotel Royal Tulip Heerlickheijd van Ermelo. De entree is € 10 per persoon, te betalen bij binnenkomst. Op vertoon van uw entreekaart van het voorafgaande festival in het hotel is de entree € 5.

Adres:
Staringlaan 1
Postcode:
3852 LA
Plaats:
Ermelo (Boek overnachting in Ermelo)
Dagje uit in Ermelo | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.heerlickheijdvanermelo.nl
Email adres:
info apenstaartje royaltulipheerlickheijdvanermelo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Boogie Promotions Holland.
Telefoon:
0651163990


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-08 22:02:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar