Christelijke Muziek & Concertagenda

Himmlische Chöre Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Himmlische Chöre
Datum:
14 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Op donderdag 14 maart is de Hooglandse Kerk het toneel van ‘Himmlische Chören!’. In dit grootschalige concert voert het Leids Cantate Consort meerkorig werk uit van J.S. Bach, zijn oom J.C. Bach, Praetorius, Schütz en Schein.

Nu nóg authentieker
Authentieke uitvoeringen van oude muziek lijken niets bijzonders meer. Maar dirigent Wouter Verhage demonstreert het tegendeel. Zo ontdekte hij in hand- en dagboeken, reisverslagen en brieven van de oude meesters een schat aan informatie die hij in dit concert toepast. Meerkorige werken, zoals Bachs motetten, worden samengesteld uitgevoerd: met zangers én instrumenten in elk koor. Daarvan getuigt bijvoorbeeld de jonge Mozart slechts enkele jaren na Bachs dood, als hij bij een bezoek aan diens Thomaskirche muzikaal wordt verwelkomd.

Monumentaal en ragfijn
Strijkers met darmsnaren, middentoonstemming, etc … droge kost? In de akoestiek van de Hooglandse Kerk klinken de monumentale composities transparant en hemels. De diverse ensembles stellen zich strategisch in de ruimte op, om de ragfijne lijnen, echo’s en affecten in de muziek tot hun recht te laten komen. Zo klinkt Schütz’ ‘Aus der Tiefe’ desolaat en donker, en eindigt het concert met ‘Wie lieblich sind deine Wohnungen’ in hemelse sferen.

Adres:
Hooglandse Kerk Leiden
Postcode:
2312KH
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Pasen
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Dirigent Wouter Verhage leidt 35 zangers en 12 instrumentalisten, onder wie bespelers van baroktrombones, dulciaan en zink. Theo Visser bespeelt het orgel. Aanvang: 20.15 uur; de toegangsprijs is € 12,50 (€ 10,00 voor donateurs) , inclusief consumptie.

Entreeprijs:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.cathedralorgan.nl
Email adres:
info apenstaartje cathedralorgan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Leids Cantate Consort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-03-05 21:34:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar