Christelijke Muziek & Concertagenda

Zaterdagmiddagconcert in Kralingen Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Zaterdagmiddagconcert in Kralingen
Datum:
9 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
https://www.youtube.com/watch?v=oVphsC7O43k
Omschrijving:

Cellomania(c)s. Vier cellisten, alle vier laureaten van het Koninklijk Conservatorium van den Haag laten horen waarom ze "gek" op hun instrument zijn. Lidy Blijdorp (NL), Jonathan Butler (Canada), Yulia Kharotonova (Rusland) en Juliette Froissart (Frankrijk) bieden een prachtig concert voor een ieder die van het instrument houdt, maar ook voor wie het wil worden.
De naam belooft veel: Cellomania(cs) is hip, brutaal, vernieuwend. Het cellokwartet, opgericht door hoog-getalenteerde alumni van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bestaat uit leden afkomstig van verscheidene werelddelen en culturen. Ze bieden een unieke eenheid met een opmerkelijke rijkdom aan klankkleuren.
Dit kwartet neemt het publiek in zijn greep, zowel door het virtuoze spel als door de gedurfde variëteit van het repertoire: van Bach tot Tsjaikovsky, van Piazzolla tot The Beatles.
Wie twijfelt er nog aan dat de cello, met zijn enorme toonbereik, het mooiste instrument is? De betoverende klanken van Cellomania(cs), gecombineerd met het energieke spel van deze artiesten, overtuigen. Hun instrumenten creëren een nieuwe dimensie voor de bekende klassiekers – een concert door deze musici garandeert een onvergetelijke ervaring: de musici hebben het hoogste niveau!

Adres:
Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Kralingen
Postcode:
3062AD
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Van Bach tot Piazzolla.

Uitvoerenden:
* Lidy Blijdorp haalde tweemaal een 10 bij haar twee masters (Parijs en Amsterdam),
* Jonathan Butler uit Michigan studeerde af met onderscheiding en ontving het Sal Werner fellowship op het Aspense muziekfestival.
* Juliette Froissart begon haar cello studie op 8 jarige leeftijd bij Françoise Vautrin aan het Regionale Conservatroium in Nancy (Frankrijk) en twee jaar later bij Jean-Charles Rougier aan het Conservatoire de Metz, (Frankrijk). Daarna studeerde ze aan de Musikhochschule van Bremen, (Duitsland) bij Alexander Baillie. Ze studeerde bij Michel Strauss en Jan-Ype Nota in 2009 aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar ze drie jaar later afstudeerde. Ze studeert nu bij dezelfde docenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze deed masterclasses bij beroemde celisten, zoals Michel Strauss, Jean-Guihen Queyras, Maria Kliegel, Roland Pidoux, Anner Bylsma en Henri Demarquette.
* De Russische Yulia Kharitonova won prijzen op concoursen in vijf verschillende landen en de Canadese Kevin Downs, die in Den Haag afstudeerde met een 10, heeft soloconcerten gegeven in de grootste zalen van Nederland.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.muzikc.nl
Email adres:
kaarten apenstaartje muzikc.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting MUZIKC.
Telefoon:
0643002677

Kaarten:
kaarten@muzikc.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-02-25 22:23:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar