Christelijke Muziek & Concertagenda

Men4Christ Concert Schoonhove Roosendaal, Zuid-Holland


Naam:
Men4Christ Concert Schoonhove
Datum:
9 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:30u
http://www.youtube.com/watch?v=OJdtHHwPvbU
Omschrijving:

Het is een unicum in Nederland; het eerste southern gospel mannenkoor, bestaande uit maar liefst 16 zangers en begeleid door een nog grotere live band. Men4Christ heeft tijdens de recente optredens van Russ Taff en Marshall Hall in ons land al iets van zich laten horen, maar op 9 maart a.s. is het haar beurt om volledig in de schijnwerpers te staan. Dan geeft de groep een concert in De Hoeksteen in Schoonhoven

Southern Gospel heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen in Nederland. En tegelijkertijd staat het in ons land nog in de kinderschoenen. Met de start van Men4Christ wordt dan ook een belangrijke stap gezet in de groei van dit genre in Nederland.
Het verhaal van Men4Christ begint bij de passie van dirigent en oprichter Aad Contze, als hij van een kennis een Gaither dvd krijgt; een eerbetoon aan Billy Graham met bekende artiesten die hymnes zingen in een huiskamersfeer. “Het sprak me zo enorm aan; de simpele opzet en tegelijkertijd de echtheid. Het gaf herkenning; een warm gevoel van saamhorigheid.”
Dat moeten meer mensen herkennen, was al snel de gedachte. Aad: “Er zit een stuk herkenbaarheid in de muziek, omdat het vaak aansluiting vindt bij de hymnes. Er is een gemeenschapszin en daar waar we samenkomen met andere mensen, voel je al een verbondenheid voor er ook maar een noot gezongen is!” Maar als Men4Christ eenmaal begint te zingen, wordt iedere zaal al snel te klein. Begeleid door een maar liefst 18 man sterke live band is elk optreden van de groep een heuse ervaring!

Na een lang auditieproces debuteerde Men4Christ eind 2012 met warm ontvangen optredens samen met Russ Taff en Marshall Hall. Het bleek een vliegende start voor het koor, waarbij de Amerikaanse veteranen tot tranen toe geroerd waren. Voor de komende periode staan meer van dergelijke samenwerkingen op stapel, zoals een tour met The Hoppers en een concert met de wereldbekende tenor David Phelps (Gaither Vocal Band). Meer informatie vindt u op de site www.men4christ.nl.

Adres:
Albert Schweitzerlaan 2
Postcode:
2871 LD
Plaats:
Roosendaal (Boek overnachting in Roosendaal)
Dagje uit in Roosendaal | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Southern Gospel incl Samenzang

Uitvoerenden:
Men4christ

Entreeprijs:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.men4christ.nl
Email adres:
casper.eekhof apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Men4Christ.
Telefoon:
0610523830

Kaarten:
via event4christ.nl of aan de zaal

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-02-14 09:30:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar