Christelijke Muziek & Concertagenda

Pianorecital Nadejda Vlaeva Bloemendaal, Noord-Holland


Naam:
Pianorecital Nadejda Vlaeva
Datum:
16 maart 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - 17.30u
Omschrijving:

Op zaterdagmiddag 16 maart a.s. geeft de Bulgaars/Amerikaanse pianiste Nadejda Vlaeva een pianorecital in De Kapel, Potgieterweg 4, 2061 CT Bloemendaal. Aanvang van het concert is om 15.30 uur. Kaarten a € 15,- ( jongeren tot 18 jaar betalen € 7.50) zijn verkrijgbaar voorafgaand aan het concert in De Kapel of zijn te reserveren via julesemmaneel@kpnmail.nl of 06-51136158. Reserveren wordt aanbevolen !

Het programma van het recital ziet er als volgt uit
J. S. Bach, bewerking Camille Saint-Saëns Recitatief en aria uit de cantata no. 30
Gavotte uit de Partita no. 3 voor viool
Largo uit de vioolsonate no. 3
Adagio uit de cantata no. 3

Antonio Vivaldi/J.S. Bach/Isidor Philipp Molto tranquillo – Fuga
Largo
Allegro non troppo

Camille Saint-Saëns, bewerking Franz Liszt Danse macabre , S 555

pauze

Anatol Liadov Prelude in D, op. 57 no. 1
Prelude in b, op. 11 no. 1

Sergei Rachmaninoff Prelude in E, op. 23 no. 6
Prelude in g, op. 23 no. 5

Sergei Rachmaninoff Variaties op thema van Corelli, op. 42

Alexander Vladigerov Toccata

Nadejda Vlaeva is in Nederland al lang geen onbekende meer. Als deelnemer aan het festival van The International Holland Music Sessions gaf zij concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en diverse andere plaatsen in Nederland. Met haar uitgebreide repertoire is zij een veelgevraagd artieste in onder meer Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten.
Nadejda Vlaeva begon op 5 jarige leeftijd met pianolessen in haar geboorteplaats Sofia en vervolgde haar studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium Amsterdam en de Manhattan School of Music in New York. Zij studeerde onder andere bij Lazar Berman die haar “van God gegeven” talent roemt. Zij won diverse belangrijke prijzen waaronder de International Liszt Competition in Budapest hetgeen haar inspireerde tot een prijs gekroonde cd opname met werken van de componist. Deze Grand Prix Liszt du Disque werd eerder gewonnen door grootheden als Leonard Bernstein , Alfred Brendel en andere pianisten. Haar meest recente cd is een opname met Bach-transcripties van Camille Saint Saens. Deze cd werd door het BBC Music Magazine uitgeroepen tot cd van de maand. De Amerikaanse componist Lowel Lieberman schreef speciaal voor haar enkele werken. Van de laat ( in het Haags Gemeentemuseum ! ) ontdekte 2e pianosonate van Bortkiewicz gaf zij de premiere in de Verenigde Staten. Meer informatie met betrekking tot Nadejda Vlaeva is te vinden op haar website www.nadejdavlaeva.com en een voorproefje van haar virtuoze spel valt te beluisteren via http://youtu.be/7XiafmB6s0w
Het recital van Nadejda Vlaeva wordt gegeven in De Kapel in Bloemendaal, een villa-achtig gebouw uit 1928. Architectonisch is het pand een mengeling van diverse stijlen waarbij de rode baksteen, typerend voor de Amsterdamse school, de Jugendstillampen en de glas-in-loodramen direct opvallen.
De veelzijdige pianiste Nadejda Vlaeva, het gevarieerde programma en de unieke locatie van de Kapel in Bloemendaal maken het alleszins de moeite waard om dit recital bij te wonen.

Adres:
De Kapel, Potgieterweg 4
Postcode:
2061CT
Plaats:
Bloemendaal (Boek overnachting in Bloemendaal)
Dagje uit in Bloemendaal | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Nee

Meer concerten:
Alle concerten van Nadejda Vlaeva.
Telefoon:
0725898162

Kaarten:
vooraf in de Kapel of reserveren via julesemmaneel@kpnmail.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-02-07 15:08:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar