Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert CHOIR Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Concert CHOIR
Datum:
17 februari 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

CHOIR uit Delft musiceert op 17 februari in de Bonifatiuskerk
Op zondagmiddag 17 februari om 15.00 uur kunt u weer genieten van een concert in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’. Dit keer is het kamermuziekgezelschap CHOIR uit Delft te gast. Dit jonge kamerkoor en muziekensemble brengt onder leiding van dirigent Gilles Michels het Miserere van Leonardo Leo, het Salve Regina G-moll en het Te Deum van Joseph Haydn en Symphonie nr. 1 van Ludwig von Beethoven ten gehore.
CHOIR bestaat zowel uit een kamerkoor als een instrumentaal ensemble. De leden van CHOIR zijn jonge getalenteerde amateurmusici van tussen de 25 en 45 jaar oud, die allen een binding met Delft hebben. Ze brengen een jong en fris geluid en willen op het hoogst mogelijke amateurniveau musiceren. De meeste leden van CHOIR hebben in de universiteitsstad gestudeerd en bezitten de titel van ingenieur, waar de laatste twee letters van CHOIR ook naar willen verwijzen.

Leonardo Leo (1694-1744) was een van de meest representatieve componisten van de Napolitaanse school op het gebied van kerkmuziek en komische opera’s. Zijn gewijde muziek staat te boek als ronduit meesterlijk, sterk gepassioneerd en vrij van enige vorm van sentimentaliteit. Joseph Haydn (1732-1809) werkte een groot deel van zijn leven als kapelmeester aan het hof van de Esterházy's. Hier heeft hij in de periode 1770 tot 1771 het Salve Regina gecomponeerd. In 1795 keerde Haydn terug van zijn tweede Engelandreis naar Wenen. Daar heeft hij enkele topwerken gecomponeerd waaronder het Te Deum in C. De mis is een feestelijk en levendig triomfstuk geworden. De eerste symfonie van Ludwig von Beethoven (1770-1827) komt duidelijk voort uit de traditie van zijn voorgangers, vooral van zijn leraar Joseph Haydn en Wolfgang Amadeus Mozart. En toch heeft het ook kenmerken die het duidelijk als een werk van Beethoven typeren . Het herhaaldelijk inzetten van sforzandi (dynamiek) en het prominente, ook zelfstandige gebruik van blaasinstrumenten duiden daarop.

Gilles Michels (1961) is vanaf de oprichting in 2007 van het kamerkoor en orkest CHOIR uit Delft de vaste dirigent. Sinds april 2009 is hij ook de vaste dirigent van het Haags Barok Gezelschap bestaande uit een koor en orkest. Hij dirigeerde in 2006 en 2008 de Mattheus Passion in Groningen. Gilles Michels is o.a. sinds 1996 docent en cursusleider bij de jaarlijkse Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten te Utrecht. Hij is dirigent van de Studenten Muziekvereniging Collegium Musicum te Leiden en ook van het Utrechts Studenten Koor en Orkest.

Het concert vindt plaats in het kader van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Adres:
'Bonifatiuskerk, Van Vredenburchweg 69
Postcode:
2282SE
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kamermuziekgezelschap CHOIR

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.muziekindebonifatius.nl
Email adres:
concert.bonifatius apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van CHOIR.
Telefoon:
06 20961925


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-02-07 09:26:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar