Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach’s Hohe Messe: de kroon op een tijdperk Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Bach’s Hohe Messe: de kroon op een tijdperk
Datum:
7 februari 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 22:30u
Omschrijving:

Op donderdag 7 februari zingt het VU-Kamerkoor één van de grote meesterwerken uit de muziekhistorie: de Hohe Messe van Bach. Het passende decor voor dit concert is de stijlvolle Dominicuskerk in hartje Amsterdam. Met medewerking van Boudewijn Jansen (dirigent), het Waterloo Ensemble, solisten, en met speciale dank aan Philippe Herreweghe (masterclass).

De Hohe Messe zou prima te gebruiken zijn voor een cursus ‘Bach in een Notendop’. Niet alleen zit het werk vol mooie muziek, ook is het een kleurig tapijt waarin de vele muziekstijlen zijn verweven die Bach gedurende zijn leven hebben beïnvloed. Zo hoor je in het werk soms barok trompetgeschal, dan weer intieme meerstemmigheid uit de renaissance. Soms klinken oude gregoriaanse melodieën dan weer een vrolijke ‘walking bass’.

Het is niet toevallig dat er zoveel muzikale invloeden in het werk te horen zijn. Bach maakte voor de Hohe Messe veel gebruik van oud werk en paste een veelheid van compositietechnieken toe. Tot aan het einde van zijn leven bleef hij schaven en smeden aan dit werk dat voor hem persoonlijk waarschijnlijk zeer belangrijk was. Terwijl de wereld om hem heen een nieuwe tijd omarmde, betoonde Bach de laatste eer aan de barokmuziek, in al zijn rijkheid en schoonheid. De Hohe Messe is daarmee niet alleen een staalkaart van Bach’s muzikale kunnen, maar vooral ook een kroon op een tijdperk.

Adres:
Spuistraat 12
Postcode:
1012TS
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
VU-Kamerkoor o.l.v. Boudewijn Jansen m.m.v. Waterloo Ensemble
Lenneke Ruiten - sopraan
Rosanne van Sandwijk - alt
Jeroen de Vaal - tenor
Martijn Cornet - bas

Entreeprijs:
€ 18,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.vukk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van VU Kamerkoor.

Kaarten:
Voorverkoop: € 15,00 / € 8 (student/18-/stadspas) + administratiekosten Aan de deur: € 18,00 / € 11,00 (student/18-/CJP/stadspas) Reserveren via www.vukk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-02-02 18:08:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar