Christelijke Muziek & Concertagenda

Van Bach tot Brahms Veenendaal, Utrecht


Naam:
Van Bach tot Brahms
Datum:
26 januari 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Cellist Allard Hartkamp in Westerkerkmuziek

Op zaterdag 26 januari om 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal, een concert verzorgd door de van oorsprong Veenendaalse cellist Allard Hartkamp. Hij wordt begeleid door de uit Japan afkomstige pianiste Kanako Inoue en de organist Ad Verhage. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Felix Mendelssohn en Johannes Brahms (van de laatste diens bekende 2e sonate voor cello en piano). De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
van Bach tot Brahms

Uitvoerenden:
Allard Hartkamp begon op achtjarige leeftijd met cellospelen aan de Veenendaalse muziekschool. Vanaf zijn zestiende studeerde hij in de Vooropleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Lenian Benjamins en in 2009 studeerde hij af bij Jeroen den Herder als Bachelor of Music aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2012 behaalde hij zijn Master of Music Performance aan de Zürcher Hochschule der Künste in Zwitserland. Hij trad op in vele landen en in veel verschillende bezettingen, onder andere als solist tijdens een tournee in Italië.
Kanako Inoue werd geboren in Tokai, Japan. Ze studeerde Piano in Tokyo aan de Toho high school of music en de Toho Gakuen college of music bij professor Fujiko Yamada. In 2006, direct na haar afstuderen, kwam ze naar Nederland voor een master bij Martyn van den Hoek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na het behalen van haar master-diploma, begon ze ook Fortepiano te spelen. Ze studeerde bij Stanley Hoogland aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze treedt op als solist en in kamermuziekverband op moderne piano en fortepiano. Ze begeleidt ook strijkers en zangers.
Ad Verhage begon zijn orgelstudie op 10-jarige leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool bij Stoffel Gunst. Vanaf 1976 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag schoolmuziek (diploma in 1981). Daarnaast studeerde hij orgel bij Riek Jiskoot, Wim van Beek en Johann Th. Lemckert en protestante kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart. In 1983 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus orgel en in 1984 het diploma protestante kerkmuziek. Momenteel is hij docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Commissie Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-01-20 15:35:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar