Christelijke Muziek & Concertagenda

Jan Vayne en Harm Hoeve mmv mannenkoor Stereo Kampen, Overijssel


Naam:
Jan Vayne en Harm Hoeve mmv mannenkoor Stereo
Datum:
20 september 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
(tube)HwpMV5CRd7c(tube)
Omschrijving:

Op vrijdag 20 september 2013 geven pianovirtuoos Jan Vayne en de bekende organist Harm Hoeve een concert in de Burgwalkerk in Kampen. Beiden hebben al vaker samen opgetreden en staan garant voor een bijzonder mooie muziekavond. Mannenkoor Stereo uit Genemuiden olv Harm Hoeve zal deze avond ook van zich laten horen.

In 1966 werd Jan Vayne geboren in het Drentse Zuidwolde.
Reeds op vierjarige leeftijd kreeg hij pianolessen en toen hij tien jaar oud was, gaf hij al concerten en sleepte eerste prijzen in de wacht op concoursen. Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Jan Vayne heeft zich vanaf die tijd erop toegelegd om dit motto op de meest uiteenlopende manieren uit te dragen. Vrijheid laat zich niet vangen in hokjes. Deze gedachte staat bij Jan altijd voorop. Zowel in zijn leven als in zijn muziek. Zijn uitzonderlijke improvisatie talent en gedegen opleiding zijn daarbij van essentieel belang. Jan lardeert desgewenst zijn optredens met een flinke dosis interactie. Dit geeft zijn improvisaties afwisseling en structuur. Hij weet de muziek dicht bij de mensen te brengen en bewijst daarmee dat emotie de kortste weg tot elkaar is. Hij weet bij zijn gasten een gevoelige snaar te raken.

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging hij naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma’s docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft hij piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem.
Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is hij, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf hij ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Het Christelijk Genemuider Mannenkoor “Stereo” werd in 1966 opgericht. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een koor van ruim 130 leden. Zij komen uit Genemuiden, maar ook uit Zwartsluis, Hasselt, Zwolle, Kampen, IJsselmuiden, Meppel, Grafhorst, Emmeloord, Zalk en Rouveen. Stereo beschikt over een uitgebreid repertoire: psalmen, gezangen, geestelijke liederen, spirituals en grotere koorwerken. Veel concerten en optredens worden door Stereo verzorgd in de nabije omtrek van Genemuiden, maar ook (veel) verder weg. Traditioneel is het ‘psalmzingen met de bovenstem’, een bijzonder manier van (niet-ritmisch) psalmzingen, waarbij de tenoren van het koor een uniek ontwikkelde bovenstem zingen. Al vele generaties lang is deze bovenstem in de kerken van Genemuiden tijdens de zondagse erediensten te horen. Naast de CD’s met psalmzingen met bovenstem zijn er verscheidene andere CD’s gemaakt. Ook is Stereo te zien op enkele uitgebrachte DVD’s.
Het koor staat alweer meer dan een jaar onder de bezielende leiding van Harm Hoeve.

Adres:
Burgwal 59
Postcode:
8261EP
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.vayne-koorconcerten.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jan Vayne.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-01-12 15:05:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar