Christelijke Muziek & Concertagenda

Zaterdagmiddagconcert in Pro Rege Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Zaterdagmiddagconcert in Pro Rege
Datum:
2 februari 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

Op het programma staat
- het Recitativo en Scherzo voor Solo violon Opus 6 (1910) van Fritz Kreisler (1875/1962)
- De sonate nr. 1 voor piano en viool Opus 78 (1878/1897) van Johannes Brahms (1833/1897); de delen zijn: - Vivace ma non troppo - Adagio - Allegro molto moderato
- De Partita voor Solo Violin Opus 12 (1973) van Vytaustas Barkauskas (1931)
De delen zijn: - Praeludium - Scherzo - Grave - Toccata -Postludium
- De Sonata nr. 3 "Ballade"voor solo violin Opus 27 (1924) van Eugène Ysaÿe (1858/1931)
* CV van Hayato Ishibashi is geboren in 1991 in Tokyo (Japan) en begon zijn vioolstudie op 4-jarige leeftijd. Zijn eerste openbare uitvoering was op 6-jarige leeftijd. Hij studeert op dit moment bij Vesna and Igor Gruppman; een directe verbinding met de Russische school van vioolspel; meer specifiek de stijl van Stoliarski en Auer.
Hayato won top prijzen bij internationale concoursen, o.a. in de VS. Hij treedt regelmatig op in solo recitals in De Doelen. Zijn optreden in september 2010, waarbij hij het Triple Concerto van Beethoven speelde in De Doelen werd door de muziekcritici zeer goed ontvangen. Hij nam deel aan de Prix d’Harmonie Competition in Nederland.
Hayato was solist in Mozart’s Concerto No. 4 bij het San Diego Symphony Orchestra in de Copley Symphony Hall en het Concert in D Majeur van Tchaikovsky met het Civic Youth Orchestra in dezelfde zaal. Hij gaf een sensationeel concert van de Waxman Carmen Fantasy tijdens het Viana Music Festival met het Festival Orchestra. Hij maakte zijn debuut in de Jordan Hall met de uitvoering van het Vioolconcert van Glaznov met het New England Conservatory Orchestra. Hayato verkreeg verschillende studiebeurzen, waaronder het YMF/Em Green Scholarship "in Memory of Elizabeth Garceau and Associated Arts" San Diego, "The Nuffic Huygens Scholarship"in Nederland. Onlangs won Hayato een zilveren medaille bij de California International Young Artists’ Competition, waarbij hij als solist optrad in de opera Tourandot met het YMF Debut Orchestra en Tchaikovsky’s Concerto in D Major in het Wilshire Ebell Theatre in Los Angeles. He trad ook op in nationale en internationale programma's op radio en TV en bij veel muziekfestivals in Canada, Boston, Seattle, Santa Rosa, Palo Alto, Aspen, Italy, Japan, Spain, Mozambique and Portugal. Hij treedt regelmatig op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en reisde door heel Europa als gastsolist. In 2005 werd de 2e mei “ Hayato Ishibashi Day” genoemd, als erkenning voor zijn muzikale prestaties in de Staat California, en in october werd hij opgenomen in de VS "Congressional Records" in Washington DC voor zijn muzikale activiteiten.
* CV Roderigo Robles de Medina. Deze pianist heeft concerten gegeven op tal van grote podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, de Glinka Zaal van de Philharmonie te Sint Petersburg en de Weill Recital Hall van Carnegie Hall te New York. Hij trad behalve in ons land bovendien op in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië en Suriname.
Hij studeerde onder andere bij Sergei Markarov aan de Ecole Normale de Musique de Paris, waar hij het Diplôme Supérieur de Concertiste behaalde, bij Sulamita Aronovsky en Jan Wijn.
Masterclasses volgde hij bij Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, Gyorgy Sebok, Eugene Indjic, en Tamara Poddubnaya .
Roderigo Robles de Medina won prijzen op het Eduard Flipse Concours te Rotterdam (1987), het internationale pianoconcours 'Citta di Senigallia' in Italië (1988) en het Concours van de Ecole Normale de Musique en de Alliance Française in Parijs (1999). In juni 1998 nam hij deel aan het Vijftiende Chopin Festival te Parijs, dat werd uitgezonden via de Franse televisiezender TV5.
Naast zijn drukke praktijk als solist en kamermuziekspeler is Roderigo Robles de Medina als docent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.
Na afloop gezellige nazit, waarbij u o.a. met de musici kunt praten. Pro Rege is goed te bereiken met tram en metro. Parkeren in de buurt is gratis!

Adres:
Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Kralingen
Postcode:
3062AD
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
jong muziekaal groot talent!

Uitvoerenden:
Hayato Ishibashi (viool) en Roderigo Robles de Medina (piano).

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
als u ons waarschuwt, reserveren we een plaatsje voor u!
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.proregekralingen.nl
Email adres:
kaarten apenstaartje hoflaankerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting MUZIKC.
Telefoon:
0643002677

Kaarten:
kaarten@hoflaankerk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2013-01-09 18:02:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar