Christelijke Muziek & Concertagenda

Gezamenlijk concert Cantabilé en het Neva ensemble Nijmegen, Gelderland


Naam:
Gezamenlijk concert Cantabilé en het Neva ensemble
Datum:
29 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:30u
Omschrijving:

Zaterdagmiddag 29 december 2012 om 15.00 uur geven het Vocaal Mannen Ensemble Cantabilé uit Horssen en het Neva Ensemble uit Sint Petersburg een gezamenlijk en bijzonder concert in de Stevenskerk te Nijmegen.

Het Neva Ensemble begon 20 jaar geleden met enkele concerten. De belangstelling was veel groter dan verwacht en men besloot nog een jaar terug te komen. Inmiddels bleken er zoveel liefhebbers voor de Slavische en Byzantijnse muziek en de Russische volksliederen te zijn dat de jaarlijkse concertreeks in Nederland werd voortgezet en het optreden van dit unieke ensemble niet meer weg te denken is.

Het Neva Ensemble is een klein koor van 5 personen: 2 vrouwen en 3 mannen.
Irina Shasheva, sopraan
Ekaterina Alabina, mezzosopraan
Vladimir Matygulin, countertenor en dirigent
Dmitri Taneev, bariton
Andrey Kurilov, profundo bas



Zij hebben zich gespecialiseerd in het zingen van Russische kerkmuziek. Daarnaast wordt dit repertoire aangevuld met beroemde liederen uit de folklore van het land en een licht klassiek repertoire. Alle leden van het ensemble hebben een professionele zangopleiding aan het conservatorium; als zanggroep heeft het zich een techniek eigen gemaakt, die uitmunt in vocaal evenwicht. De eigen interpretatie van de Slavisch-Russische muziek wordt dan ook overal zeer gewaardeerd.

Ook dit jaar is het Neva Ensemble uit St. Peterburg weer naar ons land gekomen voor een tournee van ruim 80 concerten door het hele land. Het tournee is begonnen op 3 november en eindigt op 8 januari. Het is een bijzondere gebeurtenis een optreden bij te wonen van deze vocale tovenaars.

Het Vocaal Mannen Ensemble Cantabilé bestaat sinds 1997. Het koor bestaat uit 20 leden: 6 eerste tenoren, 5 tweede tenoren, 4 eerste bassen en 5 tweede bassen. De leden zijn afkomstig uit Druten, Uden, Nijmegen, Wijchen, Horssen, Beneden-Leeuwen, Balgoy, Bergharen, Dreumel, Grave en Nistelrode.

Cantabilé zingt vele bekende en minder bekende liederen uit alle landen en in alle talen met een voorliefde voor Russische volksliederen en licht klassieke en romantische liederen. De meeste liederen worden a capella gezongen. Enkele liederen worden op de piano begeleid door André van Dijk.

André van Dijk (1959) is sinds 2000 de dirigent van Cantabilé. Na de middelbare school volgde hij zijn muziekopleiding aan het Utrechts Conservatorium, het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Hij studeerde in 1983 af met als hoofdvakken: orgel, piano, koordirectie en kerkmuziek. Later ook nog schoolmuziek. Hij is werkzaam als muziekdocent aan het Pax Christi College te Druten en op verschillende plaatsen als dirigent/organist.


Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van Cantabilé hebben zij het Neva Ensemble gevraagd of zij bereid waren als hun gasten op te treden en een tweetal bijzondere concerten in de regio te geven. Dit hadden ze ook bij hun 10 jarig jubileum gedaan, hetgeen zeer geslaagd was met lovende recensies in de pers.
Gezien de herkomst van hun leden hebben ze gekozen voor de beide uitersten namelijk Dreumel en Nijmegen.

De uitvoering in de St. Barbara kerk in Dreumel was op 16 november jl. een groot succes. De vele toehoorders (ruim 250) hebben genoten van een prachtig concert.
Ook nu in de Stevenskerk zullen de ensembles naast de eigen programma’s ook een aantal nummers samen zingen. Aria’s uit opera’s waarbij Cantabilé de sopraan van Neva begeleidt.
Alles onder de leiding van dirigent André van Dijk.

Stevenskerk, St. Stevenskerkhof 62, Nijmegen
Zaterdag 29 december 2012
Aanvang : 15.00 uur
Entree: € 12,-

Kassa kerk geopend vanaf 14.30 uur tot aanvang concert.
Kaarten reserveren: info@stevenskerk.nl o.v.v. uw naam, datum concert, aantal kaarten of telefonisch 024 360 47 10.
Voorverkoop adressen:
Boekhandel Roelants ( LUX) Mariënburg 38/39, Nijmegen.
Boekhandel Hilarion, van Welderenstraat 27, Nijmegen.

Adres:
Stevenskerk
Postcode:
6503CE
Plaats:
Nijmegen (Boek overnachting in Nijmegen)
Dagje uit in Nijmegen | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal mannenensemble Cantabilé uit Horssen en het Neva ensemble uit St. Petersburg.

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.stevenskerk.nl
Email adres:
info apenstaartje stevenskerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantabilé.
Telefoon:
024 360 47 10

Kaarten:
aan de kassa van de Stevenskerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-12-24 16:38:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar