Christelijke Muziek & Concertagenda

An english christmas Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
An english christmas
Datum:
26 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Bij Engelse kerst denk je al gauw aan a Christmas Carol van Dickens en bij kerst barokmuziek aan het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Maar nog voor J.S.Bach geboren werd kende Engeland al een rijke muziektraditie met prachtige kerstmuziek! Dit jaar hebben twee internationaal vermaarde ensembles , The Spirit of Gambo en het Apollo Ensemble, de handen in elkaar geslagen om gezamenlijk deze indringende kerstmuziek tot klinken te brengen in het programma “An English Christmas”.
Speciaal hiervoor komt de Belgische sopraan en specialiste in deze muziek, Goedele Heidbüchel, de kerstdagen naar het Noorden om deze muziek voor u te zingen.

Het wordt een unieke samenwerking tussen twee ensembles.
Het Apollo Ensemble dat reeds twintig jaar bestaat en geleid wordt door artistiek leider en violist David Rabinovich, is gespecialiseerd in barokmuziek en legt zich toe op muziek van oude Italiaanse meesters tot Haydn en Mozart. Het ensemble speelt over de hele wereld, in Washington (Kennedy Center) Canada, Rusland en heeft een uitnodiging van Australië voor het Sydney Festival. Voor dit programma hebben zij als bezetting twee violen, blokfluit, dulciaan, fagot en orgel.
Het gambaconsort The Spirit of GAMBO met als artistiek leider Freek Borstlap brengt de wereld van de gambamuziek tot leven en is een van de belangrijkste ensembles op dat gebied. Hun laatste CD kreeg een diapason d’or.
De unieke combinatie van zang, gamba’s, blazers, violen en orgel levert een ongekende schat aan muziek.
Het resultaat: een intiem en bijzonder kerstconcert, waarbij bekende kerstmelodieën afgewisseld worden met onbekendere werken. Een kans om dit programma te horen zal zich niet snel een tweede keer voordoen. Klinkende namen die in de 17de eeuw in heel Europa bekend waren, zoals William Byrd, Orlando Gibbons en Henry Purcell, zullen na ruim 300 jaar tot leven gebracht worden en de kerstsfeer voor een kerstmiddag bepalen.
Wat ook bijzonder is: dit kerstconcert is op kerst! Er is een enorm aanbod van concerten voor de kerst maar op kerst zelf blijft het meestal stil. Zo’n feestelijk middagconcert geeft aan deze dag iets extra’s: verdieping, allure en vooral gezelligheid.

An English Christmas. Goedele Heidbüchel, sopraan; Apollo Ensemble & The Spirit of Gambo.

Adres:
Engelse Kerk, Ary van der Spuyweg 1
Postcode:
2585 JA
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Goedele Heidbüchel, sopraan
Apollo Ensemble
The Spirit of Gambo

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.apollo-ensemble.nl
Email adres:
apolloensemble apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Apollo Ensemble.
Telefoon:
0320227718

Kaarten:
www.apollo-ensemble.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-12-05 12:11:15

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar