Christelijke Muziek & Concertagenda

‘Abendmusiken’: Duitse Barokcantatas van Matthias Weckmann en tijdgenoten Baarland, Zeeland


Naam:
‘Abendmusiken’: Duitse Barokcantatas van Matthias Weckmann en tijdgenoten
Datum:
8 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

Op zaterdagavond 8 december 2012 is in de historische Maartenskerk te Baarland het barokensemble Consort of Voices te gast. Vocale solisten zijn de sopraan Petra Wagemaker, alt Marja de Waard, tenor Paul Kieviet en bas Ralph Looij. Ze brengen samen met een groep instrumentalisten een programma met Duitse Barokmuziek met als thema ‘Abendmusiken…’.

‘Abendmusiken’ verwijst naar de beroemde concertserie die gehouden werd in Adventstijd in het 17e eeuwse Lübeck, de beroemde Hanze-stad in Noord-Duitsland, door de organisten en componisten Franz Tunder, Dietrich Buxtehude en anderen.

Centraal op het programma staat muziek van de 17e eeuwse componist Matthias Weckmann. Consort of Voices wil aantonen dat Weckmann meer is dan een missing link tussen Schütz en Bach. Weckmann liet een klein maar zeer interessant oeuvre na, wat het waard is ontdekt te worden. Uitgevoerd worden ‘Zion spricht: Der Herr hat mich verlassen’ (Jesaja 49), de dialoog ‘Gegrüßet seist du, Holdselige’ (Lukas 1) en ‘Wenn der Herr die Gefangenen zu Zion erlösen wird’ (Psalm 126). Daarnaast klinkt ensemble- en solomuziek van zijn tijdgenoten Heinrich Schütz, Christoph Bernhard, Johann Rosenmüller, Dietrich Buxtehude en Nicolaus Bruhns.

Consort of Voices bestaat naast de vier vocale solisten uit een instrumentale bezetting van blokfluiten, barokviolen, viola da gamba’s en orgel. Gerard Boot zal het historische Moreau-orgel bespelen met muziek van Weckmann, Froberger en Buxtehude.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Oude Zeeuwse Kerken en begint om 20:00 uur (kerk open: 19:30 uur). Kaarten kosten 8 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn telefonisch te bestellen via 0113- 639092 of 0113-639416 of via de website van Consort of Voices. Reserveren wordt aanbevolen omdat het aantal plaatsen beperkt is. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl.

Adres:
SLOTSTRAAT 3
Postcode:
4435AM
Plaats:
Baarland (Boek overnachting in Baarland)
Dagje uit in Baarland | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Consort of Voices:
Petra Wagemaker, sopraan,
Marja de Waard, alt
Paul Kieviet, tenor
Ralph Looij, bas

Johan van Aken, viool 1
Madoka Nakamaru, viool 2
Florencia Bardavid Hoecker, viola da gamba 1
Annelies Poortvliet, viola da gamba 2
Johan Spies, viola da gamba 3
Marco Ketels, blokfluit 1
Janita Smit, blokfluit 2
Gerard Boot, Moreau-orgel
André Poortvliet, leiding en orgel

Entreeprijs:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.consortofvoices.nl
Email adres:
consortofvoices apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Barokensemble Consort of Voices.
Telefoon:
0113- 639092

Kaarten:
0113- 639092

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-11-23 19:40:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar