Christelijke Muziek & Concertagenda

Pancras Concert zingt op het Feest van Maria Onbevlekte Ontvangenis Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Pancras Concert zingt op het Feest van Maria Onbevlekte Ontvangenis
Datum:
8 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.15u
Omschrijving:

Op 8 december is het volgens de katholieke kalender het Feest van Maria Onbevlekte Ontvangenis. Op het programma staan daarom diverse werken waarin de maagd Maria centraal staat, zoals ‘Totus Tuus’ dat de Poolse componist Henryk Górecki schreef speciaal voor het bezoek van Paus Johannes Paulus II aan zijn geboorteland, en het ‘Magnificat’ van Arvo Pärt. Daarnaast wordt muziek voor de advents- en kersttijd uitgevoerd van oude meesters als Palestrina, De Victoria, Handl en Gabrieli. Het concert wordt afgesloten met vier motetten (‘Quattuor Cantiones Sacrae Pro Tempore Nativitatis’) van de hand van de Engelse Emma Brown, die woont en werkt in Leiden. De vocale muziek wordt afgewisseld door orgelmuziek uitgevoerd door Erik van Bruggen. Bijzonder aan dit concert is dat het plaatsvindt in het koorgedeelte van de Hooglandse Kerk. De kathedrale akoestiek van de Hooglandse Kerk is bij uitstek geschikt voor de uitvoering van veelstemmige polyfone muziek.

Adres:
Hooglandse Kerk
Postcode:
2312 KH
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Het Pancras Consort, opgericht in 1992, bestaat uit leden van de Leidse Cantorij. De bezetting wisselt afhankelijk van de uit te voeren werken. Het Pancras Consort (vernoemd naar Sint Pancras, de patroonheilige van de Hooglandse kerk) geeft regelmatig uitvoeringen in de Hooglandse kerk en andere grote stadskerken, zoals onder meer de Oude Kerk in Delft. Dirigent is sinds de oprichting Hans Brons, tevens dirigent van de Leidse Cantorij sinds 1980.

Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.cathedralorgan.nl
Email adres:
info apenstaartje cathedralorgan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Pancras Consort.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-11-16 23:57:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar