Christelijke Muziek & Concertagenda

Presentatie- en dubbelconcert Willem Harold Boog & Sander van Marion Zeist, Utrecht


Naam:
Presentatie- en dubbelconcert Willem Harold Boog & Sander van Marion
Datum:
24 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u
Omschrijving:

presentatie- en dubbelconcert

In de Zeister Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, presenteert organist en kerkmusicus Willem Harold Boog op D.V. zaterdag 24 november aanstaande zijn Koraalbundel III tijdens een 'Dubbelconcert' met de bekende Scheveningse organist Sander van Marion.
Naast vierhandig-orgelspel klinken improvisaties en werken uit de Franse- Barok en Romantiek.

Het programma opent met de 'Eurovisie tune' Rondeau van Charpentier, gearrangeerd voor vierhandig-orgelspel. Een primeurtje!
Sander van Marion, die onlangs werd onderscheiden voor zijn verdienste voor de Franse orgelliteratuur, speelt vervolgens werken van Couperin, d'Aquin en Balbastre onder de titel 'Franse Barok'. Hij besluit zijn aandeel voor de pauze met een koraalbewerking: Parafrase over Psalm 87.

Willem Boog vervolgt het programma met drie koraalbewerking van eigen hand. Achtereenvolgens: Voorspel en koraal Psalm 9 en de Koraalmeditatie over 'Daar ruist langs de wolken'. Dit laatste genoemde werk staat, samen met de Fantasie over Psalm 138 ('Hommage aan Feike Asma') in Koraalbundel III die aansluitend wordt gepresenteerd.
Ter afsluiting van deze feestelijke gebeurtenis speelt Willem Boog zijn Fantasie over Psalm 138.

Na de pauze, waarin u onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers kunt kennismaken met de concertanten en met anderen, vervolgt Sander van Marion het programma met Quatre Pièces d'Orgue van Theodore Dubois: Grand Choeur - Verset de procession - Marche des Rois Mages en de beroemde Toccata.

Dan wederom Willem Boog. Van Alexandere Guilmant speelt hij Choral 'Was Gott thut das ist wohlgethan' (opus 93), een indrukwekkende koraalbewerking van de Franse grootmeester over deze bekende melodie. Dan het Gavotta van 'padre' Martini in een arrangement van Alexander Guilmant en tenslotte de grootse Finale uit Sonate II in F-major (opus 41) van René Louis Becker.

Beide organisten sluiten gezamenlijk het concert af met wederom vierhandig-orgelspel.
Dit keer met de Partita over 'In Christus is nog oost nog west' van de hand van Sander van Marion. Een waardige en spectaculaire afsluiting!

Wij nodigen u allemaal van harte uit om dit laatste orgelconcert van 2012 in de Oosterkerk te komen beluisteren. De aanvang is 19.30 uur en de kerk is geopend vanaf 19.00 uur.
Voor verdere informatie kunt u terecht op de website www.willemharoldboog.nl

Adres:
Woudenbergseweg 44
Postcode:
3701BC
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders

Uitvoerenden:
Willem Harold Boog & Sander van Marion

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.willemharoldboog.nl
Email adres:
orgelcommissie apenstaartje willemharoldboog.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Willem Harold Boog.
Telefoon:
0332452218


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-11-13 13:58:41

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar