Christelijke Muziek & Concertagenda

Feestelijk programma met trompetten en orgel in Westerkerkmuziek Veenendaal, Utrecht


Naam:
Feestelijk programma met trompetten en orgel in Westerkerkmuziek
Datum:
17 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Feestelijk programma met trompetten en orgel in Westerkerkmuziek
Op zaterdagmiddag 17 november treden in de Westerkerk te Veenendaal, Goudvink 2, de trompettisten Carl Daleboudt en Wim van Schaik op. Zij worden begeleid door Gert Jan Schipper op orgel. In dit feestelijke programma komen werken uit veel verschillende Europese landen voor het voetlicht. Zo zijn Frankrijk, Duitsland, Polen en vooral Italië vertegenwoordigd. In Italië ligt ook de bakermat van de trompetmuziek; er komen werken aan bod van Manfredini, Franchesini en Vivaldi. Deze componisten staan garant voor muzikaal vuurwerk. Dat geldt ook voor de Toccata in F van J.S. Bach die door Gert Jan Schipper op het orgel gespeeld zal worden. Het wat meer meditatieve element in dit concert wordt gevormd door enkele Schübler-koralen van Bach, waaronder het beroemde ’Wachet auf, ruft uns die Stimme’. Aanvang van het concert is 16.00 uur. Hoewel de toegang gratis is, wordt aan het eind van het concert wel een collecte gehouden. Zie voor meer informatie www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Wim van Schaik, leraar muziek aan het Christelijk Lyceum te Veenendaal en tot 2010 trompetleraar aan de muziekschool is een bekende Veenendaalse verschijning. Door zijn inspirerende lessen hebben enkele van zijn getalenteerde leerlingen (waaronder André Heuvelman) gekozen voor een conservatoriumstudie en zijn zij intussen professionele trompettisten geworden. Wim is op dit moment dirigent van het “Veenendaals Koperensemble”.
Carl Daleboudt was al op jonge leeftijd door de klank van de trompet gegrepen. Via studentenorkesten tijdens zijn rechtenstudie kwam hij terecht op het Utrechts conservatorium, waar hij hoofdvak klassiek trompet studeerde. Tijdens en na zijn studie heeft Carl meegewerkt aan uiteenlopende producties van kamermuziek tot symfonieorkest en in de afgelopen jaren aan koorbegeleidingen en Bachcantates bij diverse gezelschappen.
De Veenendaalse organist Gert Jan Schipper ontving zijn eerste orgellessen van Gert van de Hoef in de Julianakerk te Veenendaal. Vervolgens heeft hij verder gestudeerd bij Herman van Vliet in de Joriskerk te Amersfoort en kreeg hij harmonisatie- en literatuurles van Bert Matter in Zutphen. Momenteel volgt hij improvisatie- en literatuurlessen bij Sietze de Vries, waarbij vooral aandacht wordt geschonken aan de vroeg-, hoog- en laatbarok. Hij haalde diverse prijzen op prestigieuze concoursen voor amateurorganisten, onder anderen in de Der AA-kerk te Groningen. Als kerkorganist is Gert Jan sinds 2004 verbonden aan de Adventkerk te Veenendaal.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-11-08 22:14:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar