Christelijke Muziek & Concertagenda

Lustrum kerstconcert st.-Andrieskerk te Antwerpen o.l.v. Pieter Vis Antwerpen, Antwerpen


Naam:
Lustrum kerstconcert st.-Andrieskerk te Antwerpen o.l.v. Pieter Vis
Datum:
9 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 17.00u
Omschrijving:

Jubilerende concertzanger Pieter Vis viert Eerste Lustrumviering
‘Kerstliederen en muziek van bij ons’ Samenzang in de St.-Andrieskerk te Antwerpen

Ruim 550 bezoekers kunnen op zondagmiddag 9 december a.s. opnieuw genieten van het vijfde te houden Advents-Kerstconcert in de Sint-Andrieskerk aan de Waaistraat nr. 1. Men kan daar de eeuwenoude maar geliefde Vlaamse en Nederlandstalige kerstliederen meezingen of beluisteren naast kerstmuziek vanuit Oostenrijk en Oost-Europa.

Op deze eerste bijzondere lustrumviering van het Advents-Kerstconcert, dat voor het 4de jaar wordt gehouden in de St.-Andrieskerk aan het Pastoor Visschersplein te Antwerpen, klinken vanaf 15.00 uur, weer de sfeervolle liederen onder het thema ‘Kerstliederen en muziek van bij ons’. Het belooft opnieuw iets heel bijzonders te worden. De kunsthistoricus drs. Rudi Mannaerts, pastoor en gastheer van zijn parochiekerk, zal op de 2de Adventszondag een toepasselijk welkomstwoord uitspreken en daarna het publiek meenemen met Salve Regina, een van de meest gezongen Gregoriaanse kersthymnen. Diverse prominente gasten, waaronder afgevaardigden van de Nederlandse en Vlaamse overheden, zijn aanwezig. Op dit concert treedt het bekende Antwerpse mannenensemble Voces Capituli op o.l.v. zijn oprichter en dirigent Dirk Maes met aan de vleugel de jonge getalenteerde pianiste Laure Campion. Ook het in Vlaanderen zo populair geworden Oekraïense ensemble ‘Lubystock’ (5 zangeressen) brengt op veler verzoek voor de pauze een drietal korte optredens met kerstliederen en volksmuziek vanuit Oost-Europa.
De solozang wordt verzorgd door de bekende mezzosopraan Ann Baert uit Berchem. De instrumentale begeleiding is dit jaar in handen van drie Berchemse musici te weten, de klarinettist Michael Evans, een getalenteerd amateurmuzikant, de in Leuven aan het Lemensinstituut studerende violiste Ksenia Soucha, en de gekende violist Dirk van Bel. Zowel de veelzijdige musicus Dirk Baert aan het kabinetorgel, alswel Peter Possemiers op het Johannesorgel, zullen de samenzang begeleiden. Naast soli- en samenzangliederen klinkt in afwisseling ook kerstmuziek voor klarinet, viool en pianozettingen.

Antwerpse mannenensemble Voces Capituli

De bas-baritonzanger Pieter Vis, initiatiefnemer van deze jaarlijks terugkerende Kerstconcerten, zal op dit middagconcert officieel afscheid nemen als uitvoerend vocalist. Na een halve eeuw op alle grote podia te hebben gestaan, die een zanger wenst, wil hij zich meer toeleggen op voordracht en melodrama-uitvoeringen in den landen. Daarom staat dit 5de gehouden solo- en samenzangconcert mede in het teken van zijn 35 jaar zangoptreden in Vlaanderen. Hij trad als solist ondermeer op met Armand Preud’homme, Lodewijk De Vocht en vele andere uitvoerende Vlaamse toonmeesters. Tevens droegen Vlaamse componisten graag hun werken op aan deze Groot-Nederlandse zanger vanwege het feit dat hij vele wereldcreaties op zijn naam heeft staan. Wel zal de bas-bariton Pieter Vis samen met het ensemble Voces Capituli (7 geschoolde mannenstemmen) het wereldberoemde ‘Cantique Noël’ van Adolph Adams in de vertaling (’ t Is nacht, staat op, wie kan er nu nog slapen?) van de priester-dichter Guido Gezelle vertolken. Op deze middag kunt u weer in het refrein van harte meezingen naast andere bekende Vlaamse kerstliederen uit de schat der eeuwen. Dit allemaal onder zijn inspirerende leiding. Kom alstublieft wel op tijd, er zijn maar 550 stoelen beschikbaar en kleed u zich goed warm aan, want helaas in de winter is de kerk nogal moeilijk op temperatuur te krijgen! De kerkdeuren gaan om 14.15 uur open. Na afloop wacht u een heerlijk glaasje warme Glühwein. Tot slot: veel luistergenot en alle uitvoerders een geïnspireerde muzikale middag!

De voorverkoop duurt tot 6 december a.s. Toegangprijs is p.p. € 12, = maar op de dag zelf aan de kerk € 14, =.
Betaling en reservering: KBC – BE95-74502912 8058 - Kerstconcert 2012- St. Andries.
Het bedrag moet dan uiterlijk op 6 december op deze rekening zijn overgeschreven!

Informatie bij ondervoorzitter mevr. Mia Brans-Dujardin; tel. 03-230.24.62 / miardin@telenet.be
Secretariaat: Emma Van der Kaden; tel. 03-6660744 / GSM 0478/34.65.56.
Grote Steenweg 648 - D003 / 2600 Berchem) emmavanderkaden@skynet.be.

Organisatie: Elza Vis de Clercq Stichting: GSM: 0474-704658 /
zie ook: www.elzavisdeclercqstichtinq.nl / www.ovv.be / www.topa.be

Adres:
Waaistraat &
Plaats:
Antwerpen (Boek overnachting in Antwerpen)
Dagje uit in Antwerpen | Activiteiten Antwerpen

Provincie:
Antwerpen

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Oekraïense ensemble ‘Lubystock’ (5 zangeressen. Antwerpse mannenensemble Voces Capituli o.l.v. dirigent Dirk Maes. mezzosopraan Ann Baert.
klarinettist Michael Evans violiste Ksenia Soucha, en violist Dirk Van Bel.Dirk Baert, kabinetorgel,Peter Possemiers, orgel.

Entreeprijs:
€ 12,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzvisdeclercqstichting.nl
Email adres:
pyoterriba apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van elza vis-De Clercq Stichting afd. Antwerpen.
Telefoon:
003236660744

Kaarten:
12'00

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-31 00:22:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar