Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert van Oeckelenorgel en Johannus orgels door Harm Hoeve en Martin van Heerde Muntendam, Groningen


Naam:
Orgelconcert van Oeckelenorgel en Johannus orgels door Harm Hoeve en Martin van Heerde
Datum:
10 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
Omschrijving:

Zaterdag 10 november 2012 organiseert de Stichting van Oeckelenorgel een concert in de herv. kerk te Muntendam, Kerkstraat 17 voor het behoud van het van Oeckelenorgel.

Concertgevers zijn Harm Hoeve, organist uit Rouveen en Martin van Heerde, organist en international sales manager van Johannus Orgelbouw uit Ede. Zij spelen o.a. 4 handig op het van Oeckelenorgel en een Monarke orgel van Johannus, een unieke combinatie.
Het concert begint om 20.00 uur.

’s Middags is er vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur een orgelshow van Johannus huiskamerorgels, presentatie en workshop door Harm Hoeve, Martin van Heerde en Johan Kuipers van Kuipers Muziekhuis uit Leens.

’s Middag is de toegang gratis, ’s avonds bedraagt de entree € 8,-- incl. consumpties

Adres:
kerkstraat 17
Postcode:
9649 gm
Plaats:
Muntendam (Boek overnachting in Muntendam)
Dagje uit in Muntendam | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. Na zijn opleiding aan de muziekschool in Zwolle ging Harm Hoeve naar het conservatorium, eveneens in Zwolle. Hier studeerde Harm Hoeve orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma's docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde Harm Hoeve zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Aan het Hilversumse conservatorium heeft Harm Hoeve piano gestudeerd bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won Harm Hoeve de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.
Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hier is Harm Hoeve, na twee jaren orgelles, op 12-jarige leeftijd begonnen met het begeleiden van de gemeentezang. In deze kerk gaf Harm Hoeve ook zijn eerste orgelconcert. Inmiddels is dit uitgegroeid tot concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.


Ook is Harm Hoeve actief als dirigent. Wekelijks dirigeert hij een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor. Hij was vele jaren de dirigent van het Noorder mannenkoor uit Rijssen. Momenteel is hij naast zijn dirigentschap vaste organist bij o.a. dit mannenkoor uit Rijssen maar ook bij mannenkoor Crescendo uit Urk. Naast het Groot Nederlands Jongerenkoor dirigeert Harm ook mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor de Lofstem uit Rouveen, kinderkoor Sjalom uit Rouveen en Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk .

Martin van Heerde studeerde in 1989 aan het Conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen met orgel als hoofdvak en zang en piano als bijvak.

Hij was dirigent van Capella Musica Campen en Anthem te Zwolle en is nu actief als project dirigent.

Hij is organist van de Plantagekerk en Opstandingskerk te Zwolle en full-time werkzaam als International Sales Manager bij Johannus Orgelbouw.

Entreeprijs volwassenen:
€ 8,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Lift:
Nee

Meer concerten:
Alle concerten van st.v.oeckelenorgel.
Telefoon:
0598-615736


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-26 15:27:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar