Christelijke Muziek & Concertagenda

2 Gezichten van Rossini Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
2 Gezichten van Rossini
Datum:
10 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u

Omschrijving:

De Dordrechtse mannenkoren KNA en Bravi Bravi concerteren op 10 november a.s. in de Wilhelminakerk op de Blekersdijk, aanvang 20:00u. Het concert draagt de titel “2 gezichten van Rossini”, omdat zowel operawerken als religieus werk van de beroemde 19e eeuwse componist Gioacchino Rossini zullen worden uitgevoerd.

Het concert begint met een religieus werk, de Messa di Lugo. Rossini schreef dit werk voordat hij aan zijn zegetocht in opera-land begon. Het werk is in de vergetelheid geraakt. Ter gelegenheid van het Rossini Festival in 2001, dat in Wildbad (Duitsland) plaatsvond, is het uit het stof gehaald en bewerkt. De uitvoering in het plaatselijke Kurhaus werd een geweldig succes. KNA en Bravi Bravi hebben met enthousiasme de mis ingestudeerd, die ze samen zullen uitvoeren. Bijzonder, omdat de mis relatief onbekend is, maar onmiskenbaar de hand van de componist Rossini is. Messa di Lugo heeft al typische opera-loopjes, waarmee Rossini later wereld beroemd werd. Hierdoor is een vrolijke mis ontstaan, die af en toe de ernst doet vergeten.

Na de pauze worden aria’s gezongen uit beroemde Rossini opera’s zoals Otello, L’Italiana in Algeri en Guillaume Tell, die afwisselend door KNA en Bravi Bravi zullen worden uitgevoerd. Als solist treedt op de bariton Julian Hartman. Caecilia Boschman verzorgt de begeleiding op de vleugel. Rossini’s operawerken kenmerken zich door geraffineerde arrangementen, vrolijkheid en sublieme soli, dè ingrediënten voor operaspektakel. Het enthousiasme van beide mannenkoren KNA en Bravi Bravi staat garant voor een spetterende uitvoering van Rossini’s beroemde opera-werken. De bariton Julian Hartman zal het geheel completeren door de solo uit Il barbiere di Siviglia te zingen.

De koren worden op de vleugel begeleid door Caecilia Boschman. De algehele leiding is in handen van dirigent Hans van der Toorn.

Adres:
Wilhelminakerk, Blekersdijk 41
Postcode:
3311 LD
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA en Mannenkoor Bravi. Solist Julian Hartman, vleugel Caecilia Boschman.

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 17,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.kna-dordrecht.nl
Email adres:
fred.van.os apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-25 17:06:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar