Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach en Corelli Leeuwarden, Friesland


Naam:
Bach en Corelli
Datum:
16 februari 2013

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:15u
Omschrijving:

Het spelen van triosonates moet in de 17e en 18e eeuw een ongehoord populaire bezigheid zijn geweest. Vrijwel alle grote componisten uit de barok hebben vele tientallen werken voor twee melodiestemmen en een bas gecomponeerd, en het genre aan hun leerlingen overgedragen.
Maar merkwaardigerwijs waren bij de triosonate meestal geen drie, maar vier spelers betrokken (de bas werd doorgaans uitgevoerd door cello én klavecimbel).

Johann Sebastian Bach veranderde deze praktijk op revolutionaire wijze: het klavecimbel ontwikkelde zich bij hem tot een volwassen solo-instrument, dat niet alleen melodieën kon spelen maar ook een van de solopartijen kon overnemen. Plotseling kon het ook met twee spelers...

Niemand minder dan Richard Egarr en Shunské Sato houden in dit programma getweeën een pleidooi voor de ‘nieuwe’ triosonate en dat wordt een pleidooi vol avontuur, vitaliteit en verrassingen. Shunské Sato won onlangs de publieksprijs van het Internationaal Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig. Hij is een van de meest veelbelovende barokviolisten van de nieuwe generatie. Richard Egarr, de ‘Bernstein van de Oude Muziek’, is behalve dirigent ook bespeler van vrijwel alle instrumenten waar toetsen op zitten.

Adres:
de Harmonie
Plaats:
Leeuwarden (Boek overnachting in Leeuwarden)
Dagje uit in Leeuwarden | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Shunské Sato, viool
Richard Egarr, klavecimbel

Entreeprijs volwassenen:
Nog onbekend
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bachvereniging.nl
Email adres:
info apenstaartje bachvereniging.nl
Meer concerten:
Alle concerten van De Nederlandse Bachvereniging.
Telefoon:
030-2513413

Kaarten:
www.harmonie.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-12-17 10:02:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar