Christelijke Muziek & Concertagenda

Classics and Carols Voorburg, Zuid-Holland


Naam:
Classics and Carols
Datum:
30 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Engelse koorklanken in Oude Kerk Voorburg
Op vrijdag 30 november presenteert het koor Concertante onder leiding van dirigent Gerard Brëas het concert “Classics and Carols” in de Oude Kerk te Voorburg. Medewerking wordt verleend door sopraan Margaret Roest, pianist Rob van Dijk, Het Arpeggio Trio met fluit, hobo en harp en Wim Loef op het orgel.
De Classics and Carols concerten zijn voor Concertante een traditie, maar het is de eerste keer dat dit concert in Voorburg plaatsvindt. Na het overweldigende succes van de uitvoering van The Crucifixion in april van dit jaar, waarbij velen teleurgesteld moesten worden, omdat de kaarten volledig waren uitverkocht, heeft het koor opnieuw gekozen voor de intieme, warme sfeer van de Oude Kerk. Een entourage die prima past bij de sfeer van Engels klinkende koormuziek.
Op het programma staan o.a. werken van Mozart, Jenkins, Rutter en Willcocks. Zoals de naam van het concert al aangeeft, zal er op deze vrijdag voor de eerste advent ook kerstrepertoire gezongen worden.
Vereniging Concertante is een koor binnen de regio Haaglanden. Het koor werd in 1998 opgericht. De leden komen veelal uit deze regio, maar ook een groot aantal mensen vanuit andere streken van het land hebben inmiddels de weg naar Concertante gevonden. Het koor bestaat nu uit ongeveer 90 enthousiaste, veelal geoefende zangers en zangeressen. Een groot aantal leden zong voor de oprichting van Concertante al in andere koren van dirigent Gerard Brëas. Het koor repeteert sinds twee jaar in het Corbulo College te Voorburg.
Dirigent Gerard Brëas heeft een grote voorliefde voor de Engelse en Amerikaanse koormuziek; een liefde die hij door zijn enthousiasme overbrengt op zijn koorleden. Gerard had de muzikale leiding bij talloze concerten en grote evenementen met koren, waarbij bekende nationale en internationale artiesten hun medewerking verleenden. Hij dirigeerde in vrijwel alle grote concertzalen van Nederland. Ook in grote Europese kathedralen, zoals die van Antwerpen, Bourges, Canterbury, Keulen en de St. Pauls Cathedral in Londen dirigeerde hij koren en/of bespeelde hij het orgel.

Adres:
Oude Kerk
Postcode:
2271 CC
Plaats:
Voorburg (Boek overnachting in Voorburg)
Dagje uit in Voorburg | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Engelse koormuziek

Uitvoerenden:
Concertante,Koor; Margaret Roest,sopraan; Rob van Dijk, vleugel;
Het Arpeggio Trio met fluit, hobo en harp; Wim Loef, orgel; Gerard Brëas, Muzikale leiding

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 17,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Rolstoelplaatsen mogelijk, invalidentoilet in bijgebouw.
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.concertante.nu
Email adres:
info apenstaartje concertante.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Koor Concertante.
Telefoon:
06 204 909 47


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-12 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar