Christelijke Muziek & Concertagenda

Magnificat van John Rutter en Christmas Carols Emmen, Drenthe


Naam:
Magnificat van John Rutter en Christmas Carols
Datum:
15 december 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.00u
http://youtu.be/WhwaRvDxTck
Omschrijving:

Kerst 2012 wordt een feest! De lofzang van Maria, het Magnificat, werd al vaak op muziek gezet, maar nog nooit zo vrolijk en feestelijk als het 40 minuten durende Magnificat van John Rutter! Een dynamisch en energiek stuk, of, zoals de componist zelf zegt: “a joyful work with a bit of a latino flavour, Spanish, Mexican… “, “some pieces must be sung with a little bit of hip swinging…”, ”a celebration”.

Dit levendige werk van Rutter uit 1990 is een kerstproject van Choral Voices uit Groningen en het Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen. Zij studeren momenteel dit uitbundige stuk in om half december een kwalitatief hoogwaardig concert te geven. Daarnaast worden voor de pauze Engelse Christmas Carols gezongen, in dezelfde sfeer als het Magnificat van Rutter.

Medewerking wordt verleend door musici met een goede staat van dienst zoals Martine Salomons (sopraan) en Carl Visser (orgel) en Daniel’s Chamber Ensemble dat is samengesteld uit jong talent van diverse conservatoria en muziekacademies. Het geheel staat onder professionele leiding van Daniël Rouwkema.

Dit kerstproject is niet een standaard kerstconcert, in tegendeel, het is een gemakkelijk in het gehoor liggend werk dat echter maar weinig in Nederland wordt uitgevoerd. Hierdoor is dit project bedoeld voor een breed publiek, jong en oud, al dan niet muzikaal onderlegd.

Kaarten à € 10,- (voorverkoop) via kaartverkoop@choralvoices.nl of bij Niezing-Heijes Mode, Monetpassage 47 in Emmen. Kaarten aan de deur € 12,50.

Adres:
Grote Kerk
Postcode:
7811 XX
Plaats:
Emmen (Boek overnachting in Emmen)
Dagje uit in Emmen | Activiteiten Drenthe

Provincie:
Drenthe

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Choral Voices, Groningen
Vocaal Ensemble Magnificat, Emmen
Dirigent Daniel Rouwkema, Groningen
Sopraan Martine Solomons, Emmen
Organist Carl Visser, Oldemarkt

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.magnificat-emmen.nl
Email adres:
kaartverkoop apenstaartje choralvoices.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Choral Voices.

Kaarten:
kaartverkoop@choralvoices.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-15 10:24:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar