Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Veenendaal, Utrecht


Naam:
Jubileumconcert
Datum:
17 november 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 23:00u
Omschrijving:

Dit jaar bestaat de Christelijke Oratorium Vereniging Veenendaal 70 jaar. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een Jubileumconcert in de Lampegiet op 17 november, 2012 (aanvang 20:00 uur). Kaarten zijn te verkijgen via www.lampegiet.nl of telefonisch via 0318 - 540141.

Uitgevoerd zullen worden Mass of the Children van John Rutter, met medewerking van het Veenendaalse kinderkoor Oase en orkest Ensemble Conservatoire, en Petite Messe Solennelle van Gioacchino Rossini, begeleid in de oorspronkelijke bezetting van twee vleugels en een harmonium.

Voorafgaand aan het concert verzorgen de Vrienden van de COV een inleiding over het concert in de kleine zaal van de Lampegiet (aanvang 18:45). Kaarten hiervoor aan de zaal of op telefoonnummer 0318-505444.

Sinds 2008 staat het koor onder leiding van dirigent Hans Lamers. Een breed scala aan werken uit alle belangrijke muziekperiodes staat tegenwoordig op het programma, waar professionele solisten en orkesten graag hun medewerking aan verlenen.

Het koor werd in 1942 opgericht als het ‘Nederlands Hervormde Evangelisatiekoor’. Het repertoire bestond in de beginjaren voornamelijk uit Weihnachtsoratoria van Pastor Müller, Hans Barth en Johann Sebastian Bach alsmede christelijke liederen.

In 1949 besloot men de naam van het koor te veranderen in ‘Christelijke Oratorium Vereniging’. Het programma werd uitgebreid met andere oratoria uit de Barokperiode, zoals de Johannes Passion van Bach, de Messiah van Händel en Die Schöpfung van Haydn.

Vanaf de jaren zeventig werd ook muziek uit andere perioden uitgevoerd. Dit begon met het zeer eigentijdse oratorium A child of our time van Michael Tippett uit 1941, gevolgd door werken uit de Romantiekperiode zoals het Te Deum van Dvořák, Ein Deutches Requiem van Brahms en de Elias van Mendelssohn.

In 2011 werd voor het eerst in Veenendaal de Matthäus Passion uitgevoerd. Ook volgend jaar kunt u van dit meesterwerk van Bach genieten in theater De Lampegiet, op 28 maart. Na 70 jaar is de Christelijke Oratorium Vereniging niet meer weg te denken van het Veenendaalse concertpodium.

Adres:
Theater Lampegiet
Postcode:
3901 EG
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Jubileum
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
COV Veenendaal
Kinderkoor Oase
Orkest Ensemble Conservatoire
Lisette Bolle, sopraan
Véronique Lamers, alt
André Post, tenor
Martijn Sanders, bas
Roland Aalbers, piano
Chris Kok, piano
Elly Meijer, orgel en harmonium
Hans Lamers, dirigent

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.oratoriumvereniging.nl
Email adres:
info apenstaartje oratoriumvereniging.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijke Oratorium Vereniging.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-13 10:31:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar