Christelijke Muziek & Concertagenda

Jongerenmuziekavond Woord en Daad Barneveld, Gelderland


Naam:
Jongerenmuziekavond Woord en Daad
Datum:
5 oktober 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u

Adres:
Hersteld Hervormde Pniëlkerk
Postcode:
3771 RD
Plaats:
Barneveld (Boek overnachting in Barneveld)
Dagje uit in Barneveld | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Stichting Woord & Daad organiseert jongerenmuziekavond

Het comité van Woord & Daad Barneveld organiseert op D.V. vrijdag 5 oktober een jongerenmuziekavond ten bate van het project 'Afrika: op je gezondheid!'.
Jong en oud is van harte welkom op dit concert in de Pniëlkerk te Barneveld.

Woord & Daad is een reformatorische stichting die elementaire en structurele hulp biedt in Derde Wereldlanden. Doorgaans in samenwerking met lokale partners heeft Woord & Daad scholen, ziekenhuizen en andere noodzakelijke voorzieningen opgezet. Eén van de meest bekende vormen van hulp is de financiële adoptie van kinderen. Dankzij de ruim 34.000 sponsors kunnen even zoveel kinderen dagelijks naar school, waar ze behalve het onderwijs ook liefde, aandacht, kleding en medische zorg ontvangen.

Afrika: op je gezondheid!

Twee omvangrijke problemen die in verschillende landen in Afrika spelen zijn HIV/aids en – in schril contrast met de overvloed waarin wij leven – het enorme voedseltekort. Dit zijn geen op zichzelf staande problemen. Door een gebrek aan voedsel en daarmee samenhangende ondervoeding, zijn mensen extra vatbaar voor ziekten. Tegelijkertijd telt Afrika talloze mensen die HIV/aids hebben en op jonge leeftijd sterven. Veel problemen op gebied van voedsel en gezondheid dus…

In 2012 besteedt Woord & Daad daarom aandacht aan HIV/aids-bestrijding in Oeganda, Zambia en Zuid-Afrika, en aan het stimuleren van voedselzekerheid in Oeganda en Burkina Faso. In deze landen werken partnerorganisaties van Woord & Daad aan projecten ter verbetering van de gezondheidssituatie en voedselzekerheid. De opbrengst van de Scharrelmarkt gaat dit jaar naar deze projecten. Vanuit onze Bijbelse roeping om zorg te dragen voor de zwakkere naasten, brengen wij daarom het jaar-thema ”Afrika: op je gezondheid!” onder uw aandacht.

Jongerenmuziekavond

Het concert wordt een groot aantal jongeren uit de gemeente Barneveld. Zij bespelen een grote hoeveelheid aan instrumenten: cornet, dwarsfluit, fagot, hobo, orgel, piano, trompet en viool. Ook zal er een solozang zijn. De jongeren zetten zich allemaal belangeloos in voor het goede doel. Tevens werkt deze avond mee het Gelders mannenensemble.

Het is voor het Gelders Mannenensemble de eerste keer in deze samenstelling dat zij een concert verzorgen. Het Gelders Mannenensemble is in juni 2012 gestart, en staat onder leiding van de bekwame dirigent Arie Kortleven uit Apeldoorn. Het orgel zal bespeeld worden door Rik Gerritsen.

De zangers van het Gelders Mannenensemble zijn met zorg geselecteerd. Een uitgekiende balans van stemmen is van essentieel belang voor een mannenensemble. Zij hebben allemaal een jarenlange koorervaring. Diverse mannen volgen individuele zanglessen. De klankkleur van het Gelders Mannenensemble laat zich het beste omschrijven als warm en transparant.

Naast diverse koor- en instrumentale werken neemt ook de samenzang een belangrijke plaats in tijdens dit concert. Het programma bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen.
Het concert begint om 19.30 uur. De Hersteld Hervormde Pniëlkerk, Rietberglaan 2, is open vanaf 19.00 uur.

De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 2,00, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 1,00.

Entreeprijs volwassenen:
€ 2,00
Entreeprijs kinderen:
€ 1,00


Internetadres:
http://www.woordendaad.nl
Email adres:
woordendaadbarneveld apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Comité Woord en Daad Barneveld.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-09-24 21:43:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar