Christelijke Muziek & Concertagenda

Annemieke IJzerman, harp en Erik van der Heiden, orgel Veenendaal, Utrecht


Naam:
Annemieke IJzerman, harp en Erik van der Heiden, orgel
Datum:
13 oktober 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Harp en orgel in Westerkerkmuziek
In de derde editie van de serie Westerkerkmuziek op de zaterdagmiddag zullen op 13 oktober de musici Annemieke IJzerman (harp) en Erik van der Heijden (orgel) optreden in de Westerkerk, Goudvink 2, aanvang 16.00 uur. Het is niet de eerste maal dat deze combinatie te horen is in Veenendaal. Het optreden van deze beide musici oogstte in het seizoen 2010-2011 veel succes. Voor dit concert is een afwisselend programma samengesteld met werken uit de barok (o.a. Händel), uit de romantiek, maar ook met enkele ‘spannende’ 20e eeuwse werken van o.a. Philip Glass. Eén van de hoogtepunten is de speciaal voor orgel en harp gecomponeerde 'Aria in classic style' van Marcel Grandjany. Meer informatie is te vinden op de website www.westerkerkmuziekveenendaal.nl. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

Adres:
Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Annemieke IJzerman studeerde harp bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. In 2004 behaalde zij in de vakopleiding het diploma Bachelor of Music met onderscheiding. Ze vervolgde haar harpstudie bij Fabrice Pierre aan het CNSMD in Lyon in Frankrijk. Ze won prijzen op diverse harpconcoursen. Als bevlogen muzikante is Annemieke regelmatig te horen in de symfonie- en kamerorkesten, maar ook in zowel soloconcerten als in kamermuziek en muziektheatervoorstellingen.
Erik van der Heijden ontving orgellessen van onder meer Bert Wisgerhof, Reitze Smits, Theo Jellema en Bert Matter. Hij gaf concerten in diverse Europese landen en in Siberië. Als adviseur was hij betrokken bij enkele orgelbouwprojecten. Sinds 1999 is hij als kerkmusicus verbonden aan de Taborkerk in Ede.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-10-06 13:57:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar