Christelijke Muziek & Concertagenda

Cursus Solfège Menaldum, Friesland


Naam:
Cursus Solfège
Datum:
19 september 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:45u - 22:00u
Omschrijving:

Solfège, wat is dat? Solfège of Notenleer is de training, door middel van zangoefeningen, van het muzikale gehoor. Hierbij wordt de melodie op notennamen, dus niet op tekst gezongen. Het doel van de oefening is om het gehoor te “vergroten” en zo zonder voorafgaande studie (oefening) uit een muziekboek te kunnen zingen. Met andere woorden: de trefzekerheid van melodie en ritme wordt verhoogd. Er wordt in de cursus aandacht besteed aan ‘hoog en laag’, aan toonsafstanden (intervallen), aan ritme en aan melodie. Ezelsbruggetjes om bepaalde intervallen te onthouden, voorbeelden uit de muziekliteratuur, het komt allemaal aan bod. Muziekhuis "De Zangbodem" biedt u deze cursus met veel genoegen aan.

Van 19 september t/m 31 oktober organiseert het Muziekhuis een cursus Solfège. U bent van harte welkom! De cursus bestaat uit twaalf lessen waarin aandacht wordt besteedt aan geschiedenis, liturgie, handschriften en notatie. Er wordt gezongen uit het boek 'Gregoriaans zingen' van J. Elemans. Bij voldoende deelname kan een vespers georganiseerd worden. Cursusleider is Piet Vessies.

Een folder is op aanvraag verkrijgbaar (groepsinschrijving is ook mogelijk). Telefoon 0518 - 45 17 04 of 0622 - 65 08 24 of stuur een e-mail naar: info@dezangbodem.nl Kijk ook eens op www.dezangbodem.nl

Adres:
Skilpaed 9
Postcode:
9036Mh
Plaats:
Menaldum (Boek overnachting in Menaldum)
Dagje uit in Menaldum | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Zanggroep
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Algemeen

Uitvoerenden:
Cursisten

Entreeprijs volwassenen:
€ 70,00
Entreeprijs kinderen:
€ 70,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.dezangbodem.nl
Email adres:
info apenstaartje dezangbodem.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Piet Vessies.
Telefoon:
0518 - 45 17 04


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-08-31 14:49:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar