Christelijke Muziek & Concertagenda

"Muziek vanuit de ziel" Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
"Muziek vanuit de ziel"
Datum:
29 september 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
17:00u - 18:30u
http://www.youtube.com/watch?v=U00GCibadyA
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

De klavecinist en dirigent Jörn Boysen werd in 1976 in Lübeck geboren. Hij houdt zich al sinds zijn middelbare schooltijd intensief bezig met oude muziek. Boysen studeerde aan de Musikhochschule in Lübeck en vervolgens bij Tini Mathot en Ton Koopman aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens zijn studietijd in Lübeck richtte Boysen het orkest Musica Poetica op.
Als dirigent, solist en continuospeler werkt hij regelmatig met orkesten en koren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Hij geeft bovendien masterclasses in de historische uitvoeringspraktijk.
Critici beschrijven zijn klavecimbelspel als "... affectief en zeer delicaat. Door zijn toucher … en de verfijnde overgang tussen de manualen lukt het hem het onmogelijke op zijn instrument mogelijk te maken: de indruk van dynamische verschillen te wekken." (Kieler Nachrichten).
Boysen is muzikaal leider van Opéra Mosset in Frankrijk en dirigeerde produkties bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam (Orfeo Intermezzi, 2005) en de Utrechtse Spelen (Molière's/Charpentier's Le Malade Imaginaire, 2009 en 2011). Naast muziek voor deze laatstgenoemde productie componeerde hij instrumentale en vocale werken. Voor de Duitse kunstschilder en dichter Rainer Erhard Teubert zette Boysen gedichten uit diens boek Schattenwind op muziek. De première vond in maart 2010 in zijn geboortestad Lübeck plaats.
In 2010 kreeg Boysen de opdracht om alle ontbrekende recitatieven van Bach's onvolledige Markuspassie in diens stijl opnieuw te componeren. In 2011 en 2012 vonden succesvolle uitvoeringen in Nederland en Duitsland plaats. Door de Duitse pers werd deze versie van de Markuspassie als alternatief voor Bach's Matthäus- en Johannespassion geroemd.
Naast zijn muzikaal werk is Boysen programmeur van de vier concertseries van Stichting Musica Antica da Camera in Den Haag.
Op het programma staat: Concert voor 2 violen en orkest van J.S.Bach; Concert voor fluit en orkest van W.F.Bach en Concert voor klarinet en orkest van Johann Stamitz

Adres:
Hoflaankerk
Postcode:
3062AE
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Muziek van Bach en tijdgenoten

Uitvoerenden:
Musica Poetica o.l.v. Jörn Boysen.
Solisten:
Arwen Bouw en John Ma (viool, Benjamin Gaspon (traverso) en Joost Hekel (klarinet)

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.prorege.hoflaankerk.nl
Email adres:
agercama apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting MUZIKC.
Telefoon:
0643002677

Kaarten:
office@musicantica.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-08-30 22:31:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar