Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert en orgeldemonstratie door Eric Koevoets Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert en orgeldemonstratie door Eric Koevoets
Datum:
8 september 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14:00u - 15:30u

Omschrijving:

Rotterdam-Kralingen - Op zaterdag 8 september om 14.00 uur geeft de vaste organist van de Sint Lambertuskerk, Eric Koevoets, een gevarieerd recital op het Maarschalkerweerdorgel. Aansluitend verzorgt Koevoets een demonstratie van het orgel. Het concert vindt plaats in het kader van 'Open Monumentendag' en ‘Nationale orgeldag’ en is het laatste concert in de Zomerorgelserie. De toegang is vrij. Na afloop vindt een collecte plaats ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Het Maarschalkerweerdorgel dateert uit 1900 en is in 1982 gerestaureerd. Dit jaar is het orgel verrijkt met een sterkere windmotor en heeft een gehele schoonmaak ondergaan. Het orgel heeft een Frans-romantische klank. Toch leent het zich ook voor muziek uit andere richtingen en stijlen. Eric Koevoets heeft een programma samengesteld, waarbij de grote verscheidenheid van klankkleuren van dit orgel goed tot uitdrukking komt. Hij speelt werken van Bach, Couperin, Rheinberger en een eigen compositie.

Het concert op zaterdag 8 september begint om 14.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en kralingen.nl.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kralingen.nl/index.php?rubriek=13&pag=20
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-08-30 11:08:37

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar