Christelijke Muziek & Concertagenda

2e Sweelinckconcert Breukelen, Utrecht


Naam:
2e Sweelinckconcert
Datum:
8 september 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16u - 00u
Omschrijving:

van Bach tot Sweelinck
Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is vrij, collecte aan de uitgang en na afloop de mogelijkheid na te praten onder een drankje.
Sweelinck was een groot componist en een groot instrumentalist - in zijn tijd beroemd in heel Europa. In het eerste deel van het concert hoort u werk van Sweelinck zelf, bewerkingen van Allein Gott in der Höh' sei Ehr' en van Psalm 36. Na deze geestelijke liederen een indertijd zeer bekend "gewoon" liedje getiteld: Est-ce Mars? en een echo-fantasie. Als befaamd componist en organist trok Sweelinck leerlingen uit heel Europa: het tweede deel van dit concert laat horen hoe zijn invloed doorwerkte in de volgende generaties organisten/componisten: van Sweelinck tot Bach. Vier maal een speelstuk, een toccata, in de toonsoort d-klein. De eerste van Sweelinck zelf, dan een van zijn directe leerling Scheidemann, gevolgd door een toccata van diens leerling Buxtehude. Bach was geen leerling van Buxtehude, want toen hij als jongeman de lange voetreis naar Lübeck maakte om Buxtehude te horen spelen, was hij zelf al een voortreffelijk organist. Maar luister naar Bachs Toccata die dit concert besluit, en de bijbehorende fuga, en u hoort het: Bach was niet tevergeefs op reis gegaan.

Adres:
Pieterskerk, Straatweg 59
Postcode:
3621 BH
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Jan Pieter Karman, orgel

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://adcs.home.xs4all.nl/muziek/2012.html#120825
Email adres:
adcs apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jan Pieter Karman, orgel.
Telefoon:
0346 262157

Kaarten:
-

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-08-29 14:20:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar