Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Willeke Smits Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert door Willeke Smits
Datum:
28 augustus 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op dinsdag 28 augustus a.s. om 20.00 uur bespeelt in de Sint Lambertuskerk Willeke Smits, bekend van haar hooggewaardeerde cd met werken van Hendrik Andriessen, het monumentale Maarschalkerweerdorgel. Zij laat ondermeer twee stukken horen van genoemde componist. Na afloop vindt een collecte plaats ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Wie is Willeke Smits?
Willeke Smits is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en organist van het monumentale Ruprechtorgel van de Tuindorpkerk in Utrecht. In 2011 verscheen de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen, die ondermeer met een 10 in het blad ‘Luister’ is gewaardeerd. Daarnaast is ze vaste dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor, dat in 2011 de Cultuur Award Nieuwegein heeft gewonnen.

Dansende muziek uit de vorige eeuw
Tijdens dit concert laat ze de ‘Sonata da Chiesa’ en de ‘Toccata’ van Andriessen horen. Ook speelt ze van Vierne ondermeer de zinderende ‘Naïades’, waarin waternymfen tot leven komen. Van Grieg speelt ze in een eigen orgelbewerking de ‘Holbergsuite’. Verder zijn werken van Alain en Wammes te horen.

Adres:
Oostzeedijk Beneden 1-3
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Willeke Smits studeerde orgel, piano, kerkmuziek en koordirectie. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, waarin uitdagende programmering centraal staat en concerteert zowel solistisch als in ensemble verband.
Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en organist van het monumentale Ruprechtorgel van de Tuindorpkerk in Utrecht. Ze is vaste dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor, dat in 2011 de Cultuur Award Nieuwegein heeft gewonnen. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan is met groot succes de geënsceneerde uitvoering van de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd.
Willeke heeft een privé lespraktijk voor piano en orgel in Maarssen en omstreken.
In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en D. Scarlatti. In 2011 verscheen een tweede cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen, die onder meer met een 10 in het blad ‘Luister’ is gewaardeerd.
Willeke is onder meer bestuurslid van de Koninklijke Verenigign van Organisten en Kerkmusici (KVOK) en de Stichting Utrecht Orgelland. Willeke Smits is cultureel adviseur van de zondagmiddagconcerten in de Sint-Willibrordkerk in Utrecht. www.willekesmits.nl

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.lambertus-rotterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-08-07 12:28:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.