Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefietconcert t.b.v. Hospice "De Wingerd" in Amerongen Amerongen, Utrecht


Naam:
Benefietconcert t.b.v. Hospice "De Wingerd" in Amerongen
Datum:
29 september 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Zaterdag 29 september 2012 vindt er in de Andrieskerk te Amerongen een unieke muzikale ontmoeting plaats! Het Vocaal Ensemble Jeanboule zal haar medewerking verlenen aan een concert van het Nederlands Concert Mannenkoor. Beiden met een totaal verschillende sound brengen dan het programma waar zij sterk in zijn.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
geniet in Nederland en in het buitenland grote bekendheid. Het bestaat uit ruim 100 zangers uit het gehele land. Zij repeteren eens per drie weken een hele zaterdag in Harderwijk. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken ook uit gedeelten van opera’s, musicals, en andere vormen van lichte muziek. Ook het populaire genre komt ruimschoots aan bod. Kortom het NCM heeft een breed en interessant mannenkoor repertoire. Het staat onder leiding van dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

Vocaal Ensemble Jeanboule
is een a-capella koor, dat in de regio de naam heeft opgebouwd “bij elke gelegenheid de juiste toon te treffen”. De twaalfkoppige formatie zingt werken voor kleine bezetting uit nagenoeg de gehele muziekgeschiedenis: van Arcadelt tot Andriessen, van Bach tot Barbershop en van Janequin tot Joe Jackson. Tot nu toe heeft Jeanboule vooral veel gelegenheid optredens verzorgd met een afwisselend liturgisch of werelds accent. Het zingt onder leiding van Elien van der Meer (sopraan) en bestaat verder uit Marieke van Barneveld (sopraan), Marieke Bloo (sopraan), Sonja Brouwer (alt), Inge van Noortwijk (alt), Fransien Jepma(alt), Jan Offringa (tenor), André van Zwieten(tenor), Hein Brouwer (bariton), Douwe van der Meer (bariton), Gert Reede (bas) en Adriaan Achterberg (bas).
De eerste CD van Jeanboule werd in 2001 uitgebracht, “heel erg live” opgenomen tijdens het Jeanbouleum, een verjaardagsconcert op 27 januari 2001 in een geheel uitverkocht theater De Lampegiet te Veenendaal.. Een selectie uit ruim anderhalf uur muziek is op deze CD te beluisteren. Te horen zijn een aantal bekende en minderbekende klassiekers van Vaughan Williams tot The Beatles. De opnamen zijn nagenoeg zonder nabewerkingen op de CD terechtgekomen en tonen ongepolijst tot welk zangniveau Jeanboule in staat is. De kerst-CD uit 2010 laat op dezelfde wijze een staalkaart aan kerstliederen uit de muziekgeschiedenis horen.

Locatie : Andrieskerk, Hof 16, 3958 CH Amerongen
Wanneer : zaterdag 29 september 2012
Aanvang concert : 20.00 uur; kerk open 19.30 uur
Toegangsprijs : voorverkoop € 10,00; aan de kerk vóór aanvang concert € 12,50

De voorverkoopadressen zijn:
• H. Kray, tel: 0343-451392, e-mail: hanskray@hetnet.nl
• jeanboule@planet.nl

Voor meer informatie: www.ncmonline.nl

Adres:
Hof 16
Postcode:
3958 CH
Plaats:
Amerongen (Boek overnachting in Amerongen)
Dagje uit in Amerongen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.ncmonline.nl
Email adres:
prncm apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Nederlands Concert Mannenkoor.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-06-24 16:47:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar