Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcerten Simon Johnson Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcerten Simon Johnson
Datum:
19 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.15u - 22.15u
Omschrijving:

De 35-jarige hoofdorganist van St Paul’s Cathedral Londen, Simon Johnson, speelt op dinsdag 19 juni in de Hooglandse Kerk en op donderdag 21 juni in Kerkelijk Centrum De Regenboog in de Merenwijk. Johnson maakt voor beide concerten een uitgekiende programmering, die de verschillen tussen beide orgels, een historisch Swart/Van Hagerbeer-orgel in de Hooglandse Kerk en het veel jongere Forster & Andrews-orgel in de Regenboog, goed tot uitdrukking brengt. Zo krijgt het publiek in de Hooglandse Kerk Bachs magnifieke Toccata en Fuga in d-klein te beluisteren en in de Regenboog werken van Louis Vierne.

Aanvang: 20.15 uur; toegang € 12,50 ( €10,00 voor SCOL-donateurs) inclusief consumptie. Extra korting geldt bij het bijwonen van beide concerten.
De concerten zijn opgenomen in het programma van de Leidse Cultuurweken (http://portal.leiden.nl/nl/toerisme_vrije_tijd/cultuurweken_leiden) en maken deel uit van de Zomerserie van de Stichting Cathedral Organ Leiden.

Adres:
Hooglandse Kerk (hoek Middelweg/Nieuwstraat)
Postcode:
2312 KH
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.cathedralorgan.nl
Email adres:
info apenstaartje cathedralorgan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Simon Johnson.
Telefoon:
06-24693350


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-06-13 11:02:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar