Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert
Datum:
17 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 16:00u
Omschrijving:

In de serie 'Muziek in de Bonifatius' verzorgt organist Gerard Legierse op zondag 17 juni een concert in de Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het belooft weer een muzikaal interessante middag te worden met op het programma de Dorische toccata van J.S. Bach, het Orgelconcert IV in F van G.F. Händel , de Sonate II in c van F. Mendelssohn , het Adagio ‘for strings’ van S. Barber en Lent et très soutenu en Troisième choral en la mineur van C. Franck .

Gerard Legierse (1951) is sinds 2004 als organist verbonden aan de H. Bonifatiuskerk en is ook de dirigent van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool. Legierse concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio. Hij studeerde aan het Rotterdams Con¬ser¬vatorium de hoofdvakken orgel en piano. In 1977 en 1980 sloot hij deze stu¬dies af met het behalen van de beide diploma’s. Vervolgens studeerde hij het hoofd¬vak koordirectie. In 1979 behaalde hij het solistendiploma met onderscheiding. In 1989 studeerde hij aan het Conservatoire Natio¬nal de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Deze studie sloot hij af met ‘Une medaille d'or’. Aan dit Conservatoire behaalde Legierse in 1991 de ’Prix d'Excellence’. Daarmee behoort hij tot de laatste leerlingen van Jean Langlais.

Het concert op zondagmiddag 17 juni a.s. begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Adres:
Van Vredenburchweg 69
Postcode:
2282SE
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.bonifatiusparochie.nl
Email adres:
concert.bonifatius apenstaartje live.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gerard Legierse.
Telefoon:
06 20961925


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-06-10 21:18:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar