Christelijke Muziek & Concertagenda

Klassiek in de Wester – een voorproef van het cultuurfestival Veenendaal met Bach, Händel en Vivaldi Veenendaal, Utrecht


Naam:
Klassiek in de Wester – een voorproef van het cultuurfestival Veenendaal met Bach, Händel en Vivaldi
Datum:
16 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 16 juni wordt om 16.00 uur in de Westerkerk, Goudvink 2, te Veenendaal een concert gegeven met werken van Bach, Händel en Vivaldi. De titel van dit concert verwijst naar het bekende evenement ‘Klassiek aan de Grift’ dat 2 weken later zal worden gehouden. In de Westerkerk spelen en zingen zowel professionele als getalenteerde amateurmusici. De begeleiding van de zangers wordt verzorgd door een orkest waarin (oud) docenten en (oud) leerlingen van de Veenendaalse muziekschool vertegenwoordigd zijn.
Het spits wordt afgebeten door de Veenendaalse bas-bariton Kees Jan de Koning. Hij is de solozanger in de ingetogen cantate BWV 82 – ‘Ich habe genug’ van Johann Sebastian Bach en wordt begeleid door een orkest waarin de instrumenten enkelvoudig bezet zijn. Vervolgens wordt het orkest uitgebreid en klinkt samen met het Skrabl-orgel een van de beroemde concerten voor orgel en orkest van Georg Friedrich Händel. Organist van de Westerkerk, Ad Verhage, is de solist in dit werk. Tenslotte leidt Kees Jan de Koning, nu als dirigent, een koor van 18 enthousiaste zangers die met het orkest, twee solo sopranen en solo alt het bekende Gloria van Antonio Vivaldi uitvoeren. Dit feestelijke werk is zeker op zijn plaats als afsluiting van een succesvol tweede seizoen van de concertserie Westerkerkmuziek Veenendaal. Evenals bij de voorgaande concerten is de toegang gratis. Aan de uitgang kan een bijdrage worden gegeven om de serie in het komende seizoen voort te kunnen zetten. Zie voor het programma www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Adres:
Westerkerk, Goudvink 2
Postcode:
3906 AL
Plaats:
Veenendaal (Boek overnachting in Veenendaal)
Dagje uit in Veenendaal | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Grootmeesters van de late barok

Uitvoerenden:
Kees Jan de Koning, bas-bariton en dirigent; Tamara Esther en Simone de Koning, sopraan; Dorien Lievers, alt; Ad Verhage, orgel; een ad hoc-koor en een ad hoc-orkest.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.westerkerkmuziekveenendaal.nl
Email adres:
info apenstaartje westerkerkmuziekveenendaal.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Commissie Westerkerkmuziek Veenendaal.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-06-08 22:35:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar