Christelijke Muziek & Concertagenda

Hemel en aarde bewegen Utrecht, Utrecht


Naam:
Hemel en aarde bewegen
Datum:
17 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:00u
Omschrijving:

Programmatoelichting Hemel en aarde bewegen
COQU bezingt het leven, de dood met daar tussenin de liefde. Grote zware thema’s die tot prachtige muziek verwerkt zijn door componisten uit verschillende tijden en windrichtingen. Monteverdi’s madrigalencyclus Sestina is één grote weeklacht vol wanhoop en gemis over Glauco aan het graf van zijn geliefde. Poulencs Quatre motets pour un temps de pénitence bezingt het sterven van Christus, terwijl Lauridsen daarentegen de geboorte van Christus als uitgangspunt neemt voor zijn O magnum mysterium en Lassus gebruikt teksten uit het Hooglied om met Veni dilecte mi een ode aan de liefde te brengen. Tenslotte ook nog een primeur want Coqu heeft de eer een Europese première te brengen met Canticum Canticorum IV van de hedendaagse componist Ivan Moody. In een achtstemmige zetting klinken fragmenten uit het Hebreeuwse Hooglied.

Het complete overzicht van het programma, en meer informatie over de uitvoerenden, vindt u op de geheel vernieuwde website www.coqu.nl.

Adres:
Doopsgezinde Kerk Oudegracht 270
Postcode:
3511NV
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.coqu.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble COQU.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-06-03 22:09:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar