Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Thorsten Maus Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Orgelconcert door Thorsten Maus
Datum:
19 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Op dinsdag 19 juni a.s. om 20.00 uur in de Sint Lambertuskerk geeft Thorsten Maus, cantor-organist van de St. Peterskirche in Recklinghausen (Duitsland), in de Zomerorgelserie een gevarieerd concert met werken van Howells, Bach, Vierne en anderen. Bekend als improvisator, zal hij zijn vaardigheid hierin laten horen in variaties op ‘Veni, creator spiritus’. Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop vindt een collecte plaats ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.


Waar en wanneer?
Het Zomerorgelconcert op dinsdag 19 juni begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.

Adres:
Sint Lambertuskerk
Postcode:
3062VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Thorsten Maus
Thorsten Maus (* 1972) kreeg zijn opleiding als organist o.a. bij Ludger Lohmann (Stuttgart), Thomas Adam Nowak (Detmold) en bij Jos van der Kooy (Amsterdam), allen vaardige improvisatoren. Maus verwierf vervolgens hoge kwalificaties bij internationale improvisatieconcoursen in Saarbrücken (2003) en St. Albans (2005). Voor de cd, ‘Lebensklänge, Lebens(an)sichten in Orgelimprovisationen’ kreeg hij lovende recensies, onder meer van Orgelnieuws (2010), waarin zijn orgelspel ‘creatief en virtuoos’ en zijn improvisaties ’theologisch, pastoraal en literair geïnspireerde meditaties’ werden genoemd.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.kralingen.nl/index.php?rubriek=13&pag=17
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-31 16:06:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar