Christelijke Muziek & Concertagenda

Ingebruiknameconcert Ademaorgel Lisse, Zuid-Holland


Naam:
Ingebruiknameconcert Ademaorgel
Datum:
23 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:30u - 17:30u
Omschrijving:

Ingebruiknameconcert na restauratie van het Ademaorgel in de St. Agathakerk te Lisse
Op zaterdag 23 juni organiseert de Stichting Vrienden van het Ademaorgel in samenwerking met de lokale commissie van de Willibrordusparochie te Lisse een feestelijk orgelconcert.
Het concert wordt georganiseerd ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van het Ademaorgel. Deze restauratie, mede mogelijk gemaakt door de inspanning van de vele donateurs en diverse subsidie verlenende instanties, is enige tijd geleden uitgevoerd. Daar willen wij graag nog enige aandacht aan besteden.
Het concert vindt plaats in de Agathakerk te Lisse, Heereweg 277 en zal beginnen om 15.30 uur. De heren Jan Verschuren, organist van de Hartebrugkerk te Leiden, en Ton van Eck, orgeladviseur, zullen beiden het Ademaorgel bespelen. De heer Ronald van Baekel, directeur Adema’s orgelbouw, zal een klankdemonstratie geven en het een en ander vertellen over de restauratie.
De middag zal afgesloten worden met een gezellig samenzijn, achterin de kerk, onder het genot van een hapje en een drankje.
Wij hopen van harte u op 23 juni te mogen begroeten.
Ook organiseert de stichting tot en met september op de laatste zaterdag van de maand de landelijk bekende speelmiddagen. Tegen een geringe vergoeding wordt dan iedereen de mogelijkheid geboden dit kathedrale orgel te bespelen. Vooraf inschrijven verplicht.
Zie voor verdere informatie www.ademavrienden.nl en www.orgelzhwest.nl

Adres:
Heereweg 277
Postcode:
2161BH
Plaats:
Lisse (Boek overnachting in Lisse)
Dagje uit in Lisse | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.ademavrienden.nl
Email adres:
bestuur apenstaartje ademavrienden.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ton van Eck.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-29 22:46:04

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar