Christelijke Muziek & Concertagenda

Haags Vocaal Ensemble o.l.v. MaNOj Kamps met Promised Land Goes, Zeeland


Naam:
Haags Vocaal Ensemble o.l.v. MaNOj Kamps met Promised Land
Datum:
16 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:45u - 21:00u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Goes, 11 maart 2012
Uitreiking Culturele Prijs Goes: 16 juni 2012 in de Grote Kerk te Goes:
unieke manifestatie door de bijzondere samenwerking tussen Culturele Raad en Rotary (Stichting RAS)
De jonge talentvolle dirigent MaNOj Kamps krijgt met zijn culturele prijs de gelegenheid op bijzondere wijze zijn talenten te tonen. Zijn programma, getiteld Promised Land, wordt vertolkt door het Haags Vocaal Ensemble o.l.v. MaNOj Kamps, samen met leerlingen van Pontes Goese Lyceum en Dalton Voorburg, de dansgroep Stichting Dansz uit Goes, het Kampen Boys Choir, instrumentalisten van het Koninklijk Conservatorium, JongKC en met organist Jan Hage.
MaNOj Kamps zal na het concert de Culturele Prijs Goes in ontvangst nemen.
Deze prijs wordt door de Culturele Raad uitgereikt aan personen en organisaties die opvallende prestaties hebben geleverd .MaNOj Kamps geldt als één van de meest talentvolle dirigenten van de jonge generatie. MaNOj, zelf ex-leerling van het tweetaltig vwo op Pontes, studeerde in juni 2011 summa cum laude af voor koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Sinds september 2011 is MaNOj Kamps dirigent en artistiek leider van het Haags Vocaal Ensemble. Zijn debuutconcert bij het Haags Vocaal Ensemble, met het prachtige programma Martin & Poulenc, werd onder grote belangstelling zeer goed ontvangen.
Promised land is een programma met werken van Tippett, Copland, de mis van Stravinsky en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het programma combineert werken uit de 20e eeuw rond thema’s als ballingschap, verlangen en beloftes over een mooie(re) toekomst. De werken zijn indrukwekkend, spannend en feestelijk om in te studeren, uit te voeren en naar te luisteren. Gecoacht door regisseur Merlijn Claassens, choreograaf Lia Fonteijn en muziekdocent Wouter Verhage die met de middelbare scholieren zal repeteren, zullen de uitvoerenden laten zien wat het resultaat is van het samenbrengen van disciplines, van achtergronden en van leeftijden: een totale kunstervaring.
Binnen het kader ‘stimuleren van jeugdig talent’ stelt Stichting RAS, een cultureel samenwerkingsverband van de drie Bevelandse Rotaryclubs, de opbrengst van dit concert beschikbaar aan Stichting Leergeld Oosterschelderegio (www.leergeld.nl). Deze ideële organisatie biedt jeugd ontwikkelruimte, daar waar die financieel niet bereikbaar is.
Concertinformatie
Zaterdag 16 juni 2012 om 19.45 uur, Grote Kerk, Singelstraat 21 te Goes
Toegang € 17,50 | CJP/studenten € 15,--
Voor kaartverkoop, reservering en nadere informatie: www.rasconcert.nl

Adres:
Grote Kerk Goes
Plaats:
Goes (Boek overnachting in Goes)
Dagje uit in Goes | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Negro Spiritual (meer negro spirituals)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Anders:
Uitreiking Culturele Prijs Goes

Uitvoerenden:
Haags Vocaal Ensemble o.l.v. MaNOj Kamps, samen met leerlingen van Pontes Goese Lyceum en Dalton Voorburg, de dansgroep Stichting Dansz uit Goes, het Kampen Boys Choir, instrumentalisten van het Koninklijk Conservatorium, JongKC en met organist Jan Hage.

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
i.v.m. grote belangstelling: snel reserveren
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.rasconcert.nl
Email adres:
info apenstaartje haagsvocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Haags Vocaal Ensemble.
Telefoon:
06 516 313 66

Kaarten:
500

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-22 23:02:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar