Christelijke Muziek & Concertagenda

Russisch Festival Vlissingen, Zeeland


Naam:
Russisch Festival
Datum:
23 juni 2012

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13:30u - 23:00u
Omschrijving:

Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje viert het 15 jarig jubileum met het “Russisch Festival Vlissingen” op zaterdag 23 juni 2012.

Aan dit festival zullen 8 tot 10 gezelschappen uit Nederland deelnemen. Zij allen hebben de Russische muziek en/of folklore gemeen. Te denken valt aan: Byzantijnse koren en ensembles, Kozakkenkoren en folkloregezelschappen. Van meerdere leden van deze gezelschappen liggen de wortels in Rusland of Oekraïne.

In de Vlissingse binnenstad worden gedurende de middag ( 13.30 – 16.30 uur) op diverse binnen- en buitenlocaties optredens verzorgd. Deze zogeheten ‘inloopconcerten’ zijn gratis toegankelijk. Om 19.30 uur krijgt het festival een vervolg. Met alle deelnemers wordt een groot slotconcert gegeven in de Sint Jacobskerk. De toegang hiervoor bedraagt € 16,- en kaarten zijn te koop bij Theater Stichting Zeeland (aan de kassa van de Schouwburg Middelburg en De Mythe Goes of bestellen via internet http://theaterverkoopzeeland.itix.nl/detail/7813/russisch-festival-vlissingen) en bij Boekhandel Bestervaer, Scheldestraat 60 te Vlissingen.

De Vlissingse middenstand heeft ook volop medewerking toegezegd. Zo zullen een tiental restauranthouders aanbiedingen hebben voor deelnemers en publiek en zullen winkeliers de etalage een Russische uitstraling geven.

Kunsteducatie Walcheren wordt ook bij het festival betrokken. In de aanloop naar het festival zal een cursus icoonschilderen worden georganiseerd. Op de middag van het festival kunnen kinderen Russische dansen leren in het Theo van Doesburgcentrum. In dit centrum worden ook een iconententoonstelling en een fotoreportage van Russische foto’s gehouden.

Het festival biedt voor alle bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met Russische muziek en
cultuur. Dit geldt in het bijzonder voor de Russisch sprekende Zeeuwen. Zij worden uitgenodigd
zich te presenteren op het gebied van kunst, cultuur, muziek en ambacht.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van o.a. :
Fonds Cultuurparticipatie, Stichting Moerman Promotie, VSBfonds, Provincie Zeeland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Vlissingen, Delta Zeeland Fonds, Agrimarkt, Rabobank, Damen Schelde Naval Shipbuilding, Adriaanse Van der Weel advocaten en Sec Catering

Veel meer informatie over het festival kunt u lezen op de website van het koor: http://www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl/id544.htm

Adres:
binnenstad
Postcode:
4381CK
Plaats:
Vlissingen (Boek overnachting in Vlissingen)
Dagje uit in Vlissingen | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Jubileum
Soort:
Festival (meer festivals)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
festival

Uitvoerenden:
Donkozakkenkoor Nederland,Enschede's Byzantijns Kozakken Koor,Helmond's Slavisch Koor,Kamerkoor Oktoich, Russisch Folklore Ensemble Otrada,
Kinderfolkloregroep Matryoshki,Slavisch Byzantijns Koor Zwolle,Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje,Zeeuwse Russinnen en Russen

Entreeprijs volwassenen:
€ 16,00
Entreeprijs kinderen:
€ 16,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Buitenlucht en Overdekt
Lift:
Gedeeltelijk

Internetadres:
http://www.zeeuwsbyzantijnskoor.nl
Email adres:
janniebom apenstaartje zeelandnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje.
Telefoon:
06 14845577 / 0118 478685

Kaarten:
http://theaterverkoopzeeland.itix.nl/detail/7813/russisch-festival-vlissingen

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2012-05-20 00:07:09

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar